Реклама / Ads
7| 5746 |13.12.2019 НОВИНИ

”Спаси София”:ГЕРБ слага провалили се районни кметове за шефове на общински фирми

.
Източник: Facebook/ Спаси София
Бившите районни кметове на столичните райони ”Изгрев” Цветомир Жеков и на ”Студентски” Димитър Дилчев са предложени за членове на съвета на директорите на две от най-скандалните общински дружества - ”Чистота Искър” и ”Центъра за градска мобилност” (ЦГМ).
 

За това предупрждава гражданското сдружение "Спаси София". Ето какво съобщиха:

 

"Обновеният" екип на г-жа Фандъкова изглежда така: ГЕРБ предлага бившите районни кметове на Студентски град и Изгрев да станат временни директори на ЦГМ и Чистота Искър! Хората, които преди месец загубиха доверието на софиянци и си тръгнаха от кметствата, днес се предлагат за шефове на две от най-скандалните общински дружества. Нещо повече, те не се справиха с презастрояването и проблемите в районите си, но се очаква да се справят с дружества, през които минават огромни средства и са символ на корупция и източване!? Партията-майка успешно трудоустроява своите хора.

 

Г-жо Йорданка Фандъкова, така ли изглежда новият ви екип? Така ли разбирате прозрачното управление – изгонените кметове ще ги правите директори точно на дружествата станали символ за непрозрачност, корупция и източване? Чудим се дали става въпрос просто за недомислица или тук задачата е да се опазят някакви финансови интереси? Питаме и вас за мнение - софийските данъкоплатци, които в крайна сметка ще платим за решенията на това управление?

 

"Спаси София", Фейсбук

 

 

Припомняме, че през лятото стана ясно, че "Чистота Искър" се източва с договори за наем на техника, превъзлагане на работа, възложена й директно от общината без конкурс, плащания за фиктивно извършени услуги, наемане на мъртви души и други нарушеня. От БСП изнесоха данни, че дружество "Грийн партнърс", собственост на Румен Гайтански, получава чрез такива договори за наемане на техника почти цялата сума, която общината дава на дружеството за поддръжката на районите.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5054 |10.12.2019 ”Спаси София”: Гласовете на съветниците от ГЕРБ се броят дори когато отсъстват от залата . 1| 4543 |14.11.2019 Екатерина Баксанова: Гешев слага знак за равенство между публичност и прозрачност. Това не може да се направи . 6| 5942 |11.11.2019 ”Спаси София”: Ремонтът не е завършил, но части от бул. ”Линкълн” в Овча Купел вече се разпадат . 4| 6711 |30.10.2019 ”Спаси Варна”: В чий джоб отидоха парите от ремонта на училище ”Найден Геров”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads