Реклама / Ads
3| 4955 |01.06.2019 НОВИНИ

Спаси София: Пореден млад живот угасна на софийските улици

.
Източник: Facebook/ Спаси София
Пореден млад живот угасна вчера на софийските улици. 15 годишно дете е било пометено на пешеходна пътека на бул. Цар Борис III. Цифрите са стряскащи - 50 загинали по улиците на София само през 2018 г., с около 40% повече сравнено с 2017 г. В Деня на детето трябва да помислим за пътната безопасност на децата!
 

Въпреки, че все още не са ясни причините за инцидента, ще си позволим да коментираме мерките, които трябва да бъдат взети по бул. Цар Борис III:

 

Камери за скорост, вкл. средна скорост. По булеварда от години се кара прекалено бързо, но камери няма.


Спирките са необезопасени. В проекта за реконструкция на трамвайното трасе трябва да бъдат заложени бетонови прегради за пълна безопасност на спирките.
↘В зоните на пешеходните пресичания да бъдат изградени защитни острови и лентите да бъдат стеснени, за да се намали скоростта на автомобилите.


Ясна маркировка. По булеварда почти няма маркировка - недопустимо състояние за която и да е улица, но непростимо за основна пътна артерия.


Поставяне на пътни табели на всяко пресичане, независимо дали е светофарно регулирано или не.


????Подобрено осветление, поне около пешеходните пресичания. Препоръчително е то да бъде с различен цвят от останалите участъци по булеварда, за да сигнализира водачите.

 

Инфраструктурата съществува за да направлява поведението и траекторията на всички участници в движението. Добрата инфраструктура предотвратява инцидентите и не пропускаме повод да настояваме Столичната община да проектира и изпълнява доказани мерки. Затова и участваме в Консултативния съвет по пътна безопасност при кмета Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, но сериозни резултати липсват.

София трябва да се стреми да няма нито един загинал по улиците на града.

 

Поднасяме искрени съболезнования на близките на момчето, но само съболезнования не са достатъчни. Нужни са неотложни, решителни и експертни мерки! Сега!

#СпасиСофия #ПътнаБезопасност #НеотложниМерки

 

 

Спаси София, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9294 |31.05.2019 Проф. Михаил Мирчев: Борисов поиска оставката на Цветанов, за да спаси себе си . 7| 4331 |29.05.2019 Спаси София: Ремонтът на „Графа“ е некачествен, но Фандъкова го оставя така . 3| 10120 |29.05.2019 Директорка „шамароса“ Столична община в Съда за пореден път! . 7| 6257 |27.05.2019 Спаси София: Презастрояването продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads