Реклама / Ads
0| 5202 |24.04.2018 НОВИНИ

„Спаси София“ с протест против ликвидирането на трамвай №6

.
Ето как изглежда малкият пътникопоток по бул. Арсеналски, с който Столична община се опитва да оправдае ликвидирането на трасето на трамвай №6. Натъпкани пътници в автобус 102, който освен нередовен е и твърде бавен, забивайки се в множество задръствания по маршрута си. Това ли е ”чувствителното подобрение” на градския транспорт, обещано с вдигането на билета на 1.60 лв.?
 

На днешния протест за пореден път ще призовем кмета Йорданка Фандъкова да не допуска грешката да закрива готова инфраструктура на екологичен транспорт. Нужда от Шестицата има и тя трябва да бъде върната по старото си трасе. Ако общината наистина има намерение да спази собственото си обещание за превръщане на София в зелен и комфортен град, то с премахването на автономни трамвайни трасета със сигурност няма да постигне тази цел. Колкото по-осакатен е градският транспорт, толкова повече ще бъдем зависими от автомобилния транспорт, а с това ще се увеличат хаосът и замърсяването в града. Собствената статистика на Център за градска мобилност е безпощадна - пътниците в градския транспорт намаляват, въпреки пускането на нови и нови отсечки на метрото. Причината е именно неадекватното и вредно управление на наземния транспорт. Унищожаването на поредните 2 км автономно трамвайно трасе продължават и затвърждават точно тази вредна политика.

 

 

Ние, обаче, не сме съгласни това да продължава. Настояваме готовата трамвайна инфраструктура да се използва, като на хората от Лозенец се предостави удобна и редовна връзка с центъра на града. Не забравяйте да дойдете довечера, от 18:30ч. на обръщалото на трамвая до басейн „Спартак“, за да подкрепите този справедлив протест за по-здравословна, по-безопасна, по-устойчива, по-мобилна и по-зелена София!

 

Източник: Спаси София

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4117 |24.04.2018 Миньори излизат на протест, искат увеличение на въглищата с 15% . 2| 4528 |23.04.2018 Джипитата излязоха на протест, здравният министър нехае . 3| 4717 |23.04.2018 Столичните лични лекари излизат на протест . 7| 5239 |21.04.2018 Хиляди унгарци протестират срещу опита да превърнат медиите им в ”пропагандна машина”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads