Реклама / Ads
6| 3980 |05.11.2018 НОВИНИ

Спаси София: Тротоарът при Министерство на икономиката е поредният абсурд в столицата

.
Паркингът и пешеходната зона при Министерството на икономиката.
”Когато говорим за абсурди и изцяло сбъркани приоритети, ремонтът на тротоара при Министерство на икономиката е чудесен пример за това как мантрите за #ГрадЗаХората, които напоследък не спират да повтарят управляващите Столичната община, са само празни приказки”, алармират от Спаси София.
 

Ето какво още написаха от "Спаси София" във Фейсбук:

 

Когато говорим за абсурди и изцяло сбъркани приоритети, ремонтът на тротоара при Министерство на икономиката е чудесен пример за това как мантрите за #ГрадЗаХората, които напоследък не спират да повтарят управляващите Столичната община, са само празни приказки. Докато за автомобилите, спиращи на незнайно защо съществуващият там паркинг ще има нови, гладки и удобни настилки, пешеходците ще са принудени да си трошат краката, забутани в тесен коридор между стройни редици от антипаркинг колчета.

Абсурдът става още по-голям, тъй като собствеността на целия тротоар е на Столичната община. Срамно е, че на никого от Московска 33 не му е хрумнало да поиска от Министерство на икономиката, когато ремонтира за автомобилите, да продължи още метър встрани и да ремонтира и за пешеходците. А какво ѝ костваше на Общината да доплати и да довърши всичко? Това са управляващите милиард и половина бюджет годишно. Те не мислят как да се направят София нормален за живеене град, а само да обслужват партийни поръчки и бизнес интереси. Всичко друго е важно, само не това как жителите на този град да започнат да се чувстват добре тук. Защо с нашите пари се плаща на чужди архитекти да казват как да подобрим града, ако след това нищо не се прави?

 

Г-жо Йорданка Фандъкова питаме се, каква ще бъде вашата реакция за този случай? Ето, например, на ваше място ние бихме премахнали паркинга и с нови дървета и тактически урбанизъм щяхме да преобразим този на практика малък площад. Само, че вие управлявате този град и от вас се очакват решения, та какво ще направите вие? Някой немислещ във вашата администрация ще понесе ли отговорност, че не сте способни да съобразите елементарни неща или и тук ще си затворите очите? Разберете, че тормозът, на който подлагате пешеходците в този град е абсолютно безобразен и срамен. Подобни гледки няма в столиците нито на изток, нито на запад от нас!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4749 |31.10.2018 Близки на убитата Дарина: Таксиметровият шофьор можел да спаси детето . 0| 4292 |30.10.2018 Спасиха живота на бившия нападател на ЦСКА Каранга . 0| 3735 |25.10.2018 Обявиха за почетен гражданин на Кюстендил шофьора, спасил 12 деца в училищен бус . 2| 4191 |23.10.2018 Спаси София: Ограничителите на велоалеите се разпаднаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads