Реклама / Ads
0| 3530 |30.05.2022 НОВИНИ

Спецпрокуратурата си трае дали има развитие по сагата ”Барселонагейт”

.
Мис Бикини е основно действащо лице в ”Барселонагейт”
Спецпрокуратурата отказва да предостави информация за това докъде е стигнало прословутото разследване ”Барселонагейт”, в което е замесено името на бившия премиер Бойко Борисов.
 

 "Сега" съобщава , че преди месец попита спецпрокуратурата дали има ли развитие по казуса, какво е показал анализът на документите, получени от Испания, и има ли отговори на съдебната поръчка до Кипър. Отговори от спецобвинението така и не дойдоха. След края на юли, когато спецпрокуратурата ще престане да съществува, делото вероятно ще бъде продължено от Софийската градска прокуратура. Един от аргументите на прокуратурата срещу закриването на спецструктурите беше, че така делата ще пропаднат. По всичко изглежда обаче, че държавното обвинение не бърза да сложи точка на случая "Барселонагейт".

 

В средата на февруари спецпрокуратурата обяви, че е получила 219 страници материали по прословутото дело, но предстои официалният им превод на български език така, че да могат да бъдат приобщени към материалите по делото за пране на пари, в което е замесено и името на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Докато чакаше официалния превод, прокуратурата си направи и вътрешен, така че на практика тя знаеше какво й отговарят испанските власти още преди средата на март, когато и официалният превод беше готов. 

 

За въпросните 219 страници се разбра веднага след като МВР получи материал от испанската полиция. Тогава прокуратурата обяви, че е готова с 90% от разследването. Заключенията на испанските власти, изпратена на МВР в края на януари, са, че има доказателства, от които може да се предположи, че в случая "Барселонагейт" са изпрани над 5 млн. евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4354 |27.05.2022 Резултат “Нула” за хаоса на ГКПП “Кап. Андреево”, след 4 часа скандали, искания на оставки и обвинения в парламента. Службите се дистанцираха от БАБХ . 0| 3110 |27.05.2022 Установява се дали ”Български пощи” са имали антивирусен софтуер, разкри Божанов . 0| 3500 |26.05.2022 Зарков: Защо всеки, който е срещу едрия капитал, е прът в колелото на развитието? . 0| 2913 |26.05.2022 Съдът решава дали копачът на трупове да остане в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads