Реклама / Ads
9| 3574 |07.12.2022 НОВИНИ

Справедливост ли? Николов ще лежи само 9 години в затвора. Семерджиев - може би по-малко

.
Престъпление с “евентуален умисъл” докара на Кристиян Николов девет години затвор за убийството на Милен Цветков. Георги Семерджиев обаче може би ще лежи по-малко за убийството на две млади момичета, които бяха пометени от джипа му след шофиране при употреба на наркотици. Случаите са аналогични, но дяволът е в детайлите.
 

Престъпление по непредпазливост и престъпление при евентуален умисъл могат да доведат до различни наказания. Още преди седмици пред ФрогНюз адв. Велислав Величков от Инициативата “Правосъдие за всеки” посочи, че по всяка вероятност започват да нагаждат “удобен за прокуратурата и МВР човек към по-лека присъда”. 

 

Убийството на Милен Цветков стана на бул. “Черни връх” в София на Великден. Семерджиев пък помете двете млади момичета в друг участък на същия булевард, но вечерта, което според прокуратурата е съществена разлика. Именно тази разлика води до обвинението на Семерджиев за “причиняване на смърт по непредпазливост”, което се различава от обвинението на Кристиян Николов за причиняване на смърт “с евентуален умисъл”. 

 

Точно това би могло да доведе до по-лека присъда. 

 

Интересни бяха мотивите за обвинението на Семерджиев, който иначе ще отговаря за пет престъпления пред съда.

 

“По делото на Семерджиев не можем да запълним с факти тази юридическа категория - евентуален умисъл. Не можем да защитим пред съда, че в неговото съзнание е имало отразена представа за евентуалното настъпване на смъртта на двете млади момичета и той се е съгласил с този факт, преследвайки някаква друга цел”, заяви тогава пред журналисти говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. 

 

Много е възможно обвинението да присъди на Семерджиев точно толкова години, колкото вече е излежал. Така например осъдиха Златко Баретата на 6.5 години затвор по обвинението, че е ръководил организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици и с “мокри поръчки“. Окончателната присъда на Върховния касационен съд дойде след седемгодишно разследване и съдебен процес като през по-голямата част от него “Баретата” е бил или в ареста, или под домашен арест.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3247 |07.12.2022 9 години затвор за Кристиян Николов, който причини смъртта на Милен Цветков . 1| 2899 |06.12.2022 Александър Николов: С „Джемкорп“ се търси "под вола - теле" . 18| 8598 |03.12.2022 Мария Николова: Не проумяваме защо не ни искат в Шенген, защото продължаваме да избираме мутри на власт . 3| 3444 |02.12.2022 Ал. Николов: С нарушаването на дерогацията на ЕС властта увеличава печалбата на ”Лукойл”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads