Реклама / Ads
0| 3204 |14.08.2022 НОВИНИ

Сръбски автобус с деца катастрофира на „Тракия”, има ранени

.
Източник: Facebook
Автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия“, има много ранени. Инцидентът е станал на 217 км в посока София, до Стара Загора, малко след 20 часа. В автобуса са пътували 48 души, 8 от тях са в болница.
 

Пред Нова телевизия Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР, съобщи, че според първоначалната информация, пострадалите са около 10, но няма данни за тяхното състояние.

 

Автобусът, който пътувал към Белград, се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени. Децата се прибирали към родината си след фестивал в Слънчев бряг.

 

Станев заяви, че все още не може да коментира причините за жестоката катастрофа. Ясно е само, че настилката на магистралата е била мокра.

 

На мястото са пристигнали линейки, пет екипа на пожарната и пет - на МВР. Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите.

 

Свидетел на случилото се, които също е помагал на пътниците в автобуса, каза за Нова телевизия, че всички качени в линейките са били в съзнание. Имало дете и двама възрастни, които обаче били във видимо по-тежко състояние.

 

„Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв", сподели още той и допълни, че чул една от ръководителките на детската група да казва, че в автобуса са пътували 48 души. Жената разказала още, че не е имало коли, които да са попречили на движението на автобуса и той сам се е преобърнал в канавката.

 


.
Източник: Facebook


.
Източник: Facebook

 

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.


Има и обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2748 |13.08.2022 „Спирка по желание“ влиза в сила в 9 автобусни линии в столицата . 0| 9556 |11.08.2022 Войната в Украйна през очите на руски войник: Не виждам децата на Лавров и Медведев в окопите, но чувам призивите им за убийства . 0| 2894 |08.08.2022 Управителят на фирмата с автобуса - убиец: В България навсякъде са дупки, не знаеш къде да караш . 0| 2674 |08.08.2022 Съдът остави в ареста шофьора на автобуса-ковчег

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads