Реклама / Ads
5| 2977 |16.11.2021 НОВИНИ

SRF: Петков и Василев разбраха, че има много гнили неща в България

.
Парламентарните избори в България бяха спечелени от двама мъже основали партията си няколко седмици преди датата на вота. Двамата са възпитаници на елитния университет “Харвард” и обещават да елиминират корупцията, която като ръжда яде отвътре тази най-бедна държава в Европейския съюз. Кирил Петков и Асен Василев обещаха на избирателите си една различна България. Но е много възможно да разочароват всички обнадеждени.
 

През пролетта на тази година като част от служебното правителство Кирил Петков влезе в Министерството на икономиката, а Асен Василев - в Министерството на финансите. Още при влизането си в тези две институции двамата разбраха, че в България има много гнили ябълки. 

 

И Петков, и Василев откриват зейнали в българската държава пропасти. Данъчните в страната не събират над 5 милиарда евро - предимно от бизнесмени, близки до предишните управляващи в страната. И като служебни министри Петков и Василев запрятат ръкави и решават да променят всичко това - сменят шефовете на данъчните и митническите органи и оттогава в страната влизат значително повече пари от данъци и мита.

 

Следващата стъпка на Петков и Василев бе да основат “Продължаваме промяната”. Партията спечели повече от ¼ от гласовете в неделя. Това само по себе си е много. Но отново не е достатъчно. На Петков и Василев ще се наложи да работят със социалистическата партия, ако искат да управляват. 

 

Корумпираните партньори

 

Българските социалисти обаче са сред едни от най-корумпираните политици в България. Неотдавна Европейският съюз спря парите от фондове, защото според Брюксел твърде очевидно било, че левицата прибира средствата в собствения си джоб. Ако ПП стисне ръце с тази формация, много трудн могат да отговорят на своите собствени условия.

Много българи така или иначе изглежда са загубили вяра в по-чистата политика. Затова в неделя към урните отидоха по-малко от 50% от населението.

 

превод и редакция: Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4582 |16.11.2021 Проф. Дичев: На фона на киселяците, Петков и Василев бяха бодри и усмихнати - като Макрон . 22| 12115 |16.11.2021 Анализаторът Пл. Димитров: К. Петков и А. Василев носят щипка космополитизъм, отвореност към света, модерност . 46| 22347 |16.11.2021 Кирил Петков: Гешев и Цацаров трябва да бъдат сменени. Искам Радев да е президент. Харесвам Рашков . 5| 3075 |15.11.2021 Асен Василев: Без коалиционно споразумение с цели и срокове, шансът да идем на избори е голям

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads