Реклама / Ads
7| 4596 |16.11.2021 НОВИНИ

Проф. Дичев: На фона на киселяците, Петков и Василев бяха бодри и усмихнати - като Макрон

.
Проф. Ивайло Дичев Източник: БГНЕС
На фона на тези много кисели лица на всички лидери, те бяха едни бодри, усмихнати хора, с ентусиазъм. Сравнявам ги с Макрон във Франция, който дойде с излъчването на млад и енергичен човек. Това каза културният антрополог проф. Ивайло Дичев пред Bulgaria ON AIR за основателите на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев.
 

"Основното нещо при тези хора е оптимизмът. Те внушиха на българските избиратели, че може нещо да се промени, че може да има коалиция. Основен момент при тях е, че не са скарани с другите все още. Те се позиционираха като центристи", отбеляза той.

 

"Профилът на тези, които са гласували за "Продължаваме промяната", е предимно на градски хора, по-добре образовани. С тези хора идва едно ново поколение - хора с опит в чужбина, образовани, обърнати към новите технологии. Надявам се, че ще завъртят държавната машина", подчерта проф. Дичев, който не изключи и компромисния вариант за експертно правителство.

 

Според него кризата не е решена и все още може да има различни идеологически битки, но е нужна компромисна партия.

 

"Хората потърсиха нещо друго, ново. Като нация сме доста песимистични. България е назад по индексите на щастието. Непрекъснато се сравняваме с Европа. Негативизмът у нас трябва да бъде преодолян. Тази сила, която идва на терена, ни дава именно този импулс", смята културният антрополог.

 

Що се отнася до темата с оставките, които заваляха от вчера, проф. Дичев коментира: "Основната оставка, която чакаме, е на г-жа Нинова. Поемането на отговорност и подаването на оставка са много важни при демокрацията. Демокрацията е така - постоянно идват нови хора".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6307 |15.11.2021 Проф. Дайнов: Тези избори представляваха завършващ опит на българското общество да се махне от 90-те години . 6| 3128 |15.11.2021 Проф. Маринов: Дебат Радев-Герджиков е добре да се проведе едновременно по няколко медии . 1| 3765 |14.11.2021 Проф. Ивайло Дичев: Кампанията беше идиотска . 6| 3172 |14.11.2021 Проф. Огнян Герджиков: Ще има правителство, но няма да е дълготрайно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads