Реклама / Ads
13| 4931 |14.11.2009 НОВИНИ

Станишев: Бюджетът убива важни сектори

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
„Всяко правителство, всяко управление има право на своите 100 дни, на своята ревизия, на своите грешки. Но това, което виждаме, не може да не буди тревога.", каза Станишев на конгрес Социалдемократите.
 

След парламентарните избори в страната на власт дойде нова политическа сила, която е силно популистка и дясна. Това трябва да е урок за всички хора от левицата. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев пред конгреса на партия Български социалдемократи. Според него, ако в началото е имало надежда за промяна, днес много хора започват да се питат какво става. „Всяко правителство, всяко управление има право на своите 100 дни, на своята ревизия, на своите грешки. Но това, което виждаме, не може да не буди тревога. Моята констатация е, че започва движение в обратна посока за създаване на авторитарно управление, управление, което не зачита институциите, което иска да концентрира власт на едно място. Това е управление, което не може да предложи решение за проблемите на хората като ниво на доходите, заетост и други”, каза лидерът на БСП. Станишев подчерта, че Коалиция за България ще бъде остра и непреодолима опозиция на опитите да се отнемат права и социални придобивки.

„Днес България се нуждае от силна левица. Управлението на новото правителство ще си проличи в бюджета. Досега те се оправдаваха с тежко наследство, но бюджетът за 2010 г. е техен. Това ще е битка между левицата и десницата. Този бюджет обрича на смърт редица сектори като наука, образование, здравеопазване и други и това на фона на твърдението, че през пролетта новото правителство ще излезе от кризата”, поясни Станишев. Той беше категоричен, че няма да им е лесно, защото в Народното събрание има много широко мнозинство, в което участва и „Атака”, в което тонът се задава от Синята коалиция и в което влиза и партия ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4909 |28.10.2009 Станишев: Не е толкова лесно . 28| 4682 |23.10.2009 Станишев: Борисов, времето тече! . 18| 5307 |11.10.2009 С. Станишев: Гласувахте за скандинавски модел, получавате латиноамерикански! . 15| 4910 |10.10.2009 С. Станишев: 20 г. върху БСП влияят кръгове и хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads