Реклама / Ads
12| 4637 |18.03.2019 НОВИНИ

Станишев: Не се чувствам паднал от мотора, от месеци не съм говорил с Корнелия Нинова

.
Сергей Станишев Източник: БГНЕС
Не се чувствам като паднал от мотора. Случилото се вчера е пропусната възможност на БСП да спечелим изборите. Нарисувах следната картина- ясно е, че аз и Елена сме фаворити и най-желани. Това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев по БТВ.
 

Тя има 260, а аз 230. Предложих да гласуваме челна двойка, защото очевидно има напрежение. Това дори не бе предложено за гласуване. Казах им: „Не го правя, за да гласувам моето място в листата“. Трябваше да излезем всички заедно с вътрешно-партийната опозиция. Риск е да разколебаеш твърдото ядро. Ние имаме системен проблем-мобилизацията ни на евроизбори  е много по-ниско, отколкото на национални избори. Не се почувствах предаден, а подкрепен от 45 % от Националния съвет. Тази кампания създаде разделителни линии. Поздравих Елена Йончева, пожелах й успех и кураж. Тя подкрепи моето предложение.  Случилото се, е личното виждане на Корнелия Нинова.






Има прост факт-20 човека от НС са на щат от Позитано.  Преобладаващата част са се съобразили с ръководството. Знам, че са прозвънявани хората индивидуално. Всеки отбор търси подкрепа. И аз съм звънял на хора, в това не виждам нищо укоримо. Но аз не мога да обещая нищо на хората, не мога да ги натисна. Тревогата е, че не се води достатъчен диалог. Важно е хората да видят, че БСП е единна. Няма да позволя с Елена да бъдем сблъскани лично. Много ми казаха, че трябва да продължа състезанието. Не съм говорил с Корнелия Нинова през последните месеци. Никога не е имало такова вътрешно напрежение. Някои послания на БСП изглеждат като на ретроградна партия.

 

Не е добре да се  копае окоп между БСП и ПЕС. Бих казал на Нинова, че има много голяма отговорност за резултата на евроизборите. Разединен отбор не може да убеди другите. Ядрото трябва да е мотивирано, а не разколебано. Животът винаги те изненадва. Някои не познават Елена със своите слабости-липса на политически опит.

 

Не е веща в европейските дела. Когато управляващите атакуват Елена на тема корупция, това е предварително загубена битка. Има възможност да се оттегля от листата. Оставам в битката не от лична амбиция, а защото зная, че моето отсъствие в листата ще накърни много хора в БСП и ще навреди на резултата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4040 |12.03.2019 Станишев: Гласувахме против предожената от ЕНП резолюция за удължаване на санкциите срещу Русия . 2| 4003 |27.02.2019 Брошурата с гей илюстрации попаднала в училище случайно, търсят виновните . 2| 3969 |22.02.2019 Станишев: ПЕС предлага нов социален договор за Европа . 9| 4153 |21.02.2019 Станишев: Левицата има историческа задача - да възстанови Европа, както след Втората световна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads