Реклама / Ads
25| 6878 |30.04.2011 НОВИНИ

С. Станишев: Държавата е непредсказуема; полицаите се държат като башибозуци

.
Сергей Станишев
Полицията по дефиниция трябва да може да упражнява сила, но сега има политика за сплашване. Държавата не може да регулира цените на горивата. Когато продадеш Нефтохим на монополист, след това не можеш да влияеш върху цените. Трябва да се направи така, че да е безмислено да се крият доходи.
 

Споменът ми за 1 май е като за празник. Очевидно в момента Борисов компенсира опороченото си детство, защото е трябвало да ходи с пионерска връзка. Историята няма период само на черно, или само на бяло. Нямаше свобода за изразяване, това беше лошо, но имаше и добри неща, каза лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването Седмицата по Дарик.

Утре ще бъде ден на протест, ще се радвам много хора да дойдат и да изразят своя протест срещу политиката на правителството. Има абсолютна липса на социална политика. Тези дни се прие документ, в който се посочва, че няма да има увеличаване на заплатите и пенсиите до юли 2013 година. Досега само инфлацията за две години е 10 процента, сигурно ще нарасне до 2013 година, каза лидерът на БСП.

Ако се събират добре приходите, ще може да се компенсират пенсиите и заплатите. Минимална работна заплата има в 20 страни от ЕС, тя е показател за някакъв стандарт. Трябва да има баланс между по-сериозна социална политика и изсветляване на доходите. Трябва да се направи така, че да е безмислено да се крият доходи, препоръча Станишев. Нашата песионна система през 90-те години реално не работеше, много хора не се осигуряваха.

Като обещавате да намалите безработицата, как ще го направите, попита водещият. За разлика от други партии, които се появяват с гръм и трясък, ние си изпълняваме обещанията. Става дума за проект, който обхваща 4 години. Ние за 4 години увеличихме доходите с повече от обещаните 20%, отговори лидерът на БСП.

Държавата днес е непредсказуем фактор в икономиката, а ставаме свидетели на борба между отделни министри, които не отстояват аргументите си. Това е цирк, това е театър. Не им пука за хората. Премиерът каза, че иска да остане с една магистрала, спортна зала и българският Лувър, поясни Станишев.
Държавата плаща близо 90% от заплатата на майките през периода на отпуската от 400 дни.

Държавата не може да регулира цените на горивата. Когато продадеш Нефтохим на монополист, след това не можеш да влияеш върху цените. На този пазар има малко играчи, няма реална конкуренция и те винаги могат да се договорят картелно, поясни гостът.

Полицията по дефиниция трябва да може да упражнява сила, но сега има политика за сплашване. Кадрите, които видяхме преди дни, не са ли скандални? Държат се като башибозуци!, така Станишев коментира полицейското насилие. Има поощряване на полицейското насилие от страна на министъра на вътрешните работи. Такива са случаите в Кърджали, в Горна Оряховица.

Водещият припомни смъртта на А. Димитров – Чората, а Станишев поиска време, за да разгледа документите. Фактите за задържането на Т. Попов са известни от една година, аз съм убеден, че така им е заповядано да действат, каза той. Това не е единичен случай, това вече става система. Лекарите бяха готови да протестират, направиха кампания, която ги изкара некомпетентни, източващи здравната каса и протестът не се състоя.

Вестник Дума е левият вестник в България. БСП не се намесва в редакционната му политика, коментира Станишев. В Дума трябва да излизат различни мнения, ние имаме един опонент и това е ГЕРБ.

При нас започна демократичен процес на номинации за кандидат-президент, ще се появят много кандидати, до края на юни ще имаме яснота за кандидата ни. По мое убеждение Стефан Данаилов става за тази работа, и Ивайло Калфин става, и Костадин Паскалев е силна кандидатура, ще има и други имена. Не е важно моето мнение, важно е да е печеливш кандидатът, каза Станишев. Ако сме реалисти, трябва да признаем, че от първи тур няма да бием.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6902 |29.04.2011 Областен управител ужилил държавата със 70 000 лв. . 4| 11402 |27.04.2011 Поръчки "под масата" цакат държавата с 220 млн.лв. . 6| 5473 |27.04.2011 Държавата се закри в интернет . 2| 5260 |21.04.2011 Дамбовците съдят държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads