Реклама / Ads
24| 5187 |02.10.2015 НОВИНИ

Станишев: Дават 80 млн. на ВВС, колкото струва спортна зала

.
Сергей Станишев
По време на моето правителството разходите за армията бяха много по-големи. Тези 80 млн. лева, които Борисов заяви, че са осигурени за ВВС, няма значение дали сега са набавени , или преди това. Наскоро се откриваше спортна зала за 80 млн. лева. Нещата не опират само до министъра. По-важно е отношението на правителството към въоръжените сили, заяви в "Още от деня" лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 

Не виждам управляващите да осигуряват сигурност в държавата. Примерите са много. Бежанската криза, проблемите с изтребителите и още много. Те се дължат на натрупвания. Държава, която не храни своята армия, храни чужда, предупреждава Станишев.

 

Той коментира ситуацията в Сирия. „Там се извършват средновековни практики и ритуали. Страшно е. Затова всеки принос към битката е добре дошъл. Трябва обаче да има реална координация между всички военноовъздушни сили, за да няма сакатлък. Без политическо решение между Иран, САЩ, Русия, Саудитска Арабия... все едно няма никакво решение, смята Станишев.

 

Наскоро се срещнах с Хенри Кисинджър. Коментирахме бежанската криза. Той заяви: „Това не е бежанска криза, а народи в движение”. Затова ЕС трябва да бъде единен, солидарен. Никакви квоти няма да помогнат,  ако има вътрешен бойкот. Този проблем няма да си отиде скоро. Трябва да има справедливо разпределение на тежестта. Външните граници на ЕС да бъдат укрепени със съвместни сили. Трябва да се оказва финансова помощ на ООН. Трябва да се засили помощта в Северна Африка, зове Станишев.

 

Най-важното е да стабилизираме политически региона. В Ливан всеки четвърти е бежанец. Там трябва да се окаже незабавна помощ. Ние от ПЕС готвим поредица от политически действия, за да обърнем внимание на тези проблеми. Трябва всички политици и държавници да бъдат на нивото на сериозността на проблемите. Сега ако затихне бежанската вълна, то на пролет отново ще има многобройни бежанци, прогнозира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5067 |30.09.2015 Общинските съветници на БСП във Видин ще дават 30 % от заплатите си за даровити деца . 4| 4308 |30.09.2015 Станишев: ПЕС ще се бори за вдигане и изравняване на минималната заплата в ЕС . 1| 5229 |28.09.2015 Дават на съд управител за укриване на 1 млн. лв. . 2| 5449 |28.09.2015 Дават на общините 120 млн. лева за чист въздух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads