Реклама / Ads
109| 5354 |11.07.2013 НОВИНИ

Станишев: Изборите бяха признати, ГЕРБ да си вършат работата

.
Сергей Станишев
Изборите бяха признати от всички международни наблюдатели, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг след срещата с председателя на ПАСЕ Жан-Клод Миньон.
 

Информирахме г-н Миньон, че от първия ден на съществуването на този парламент, че най-голямата парламентарна сила, ГЕРБ, не признават резултатите на изборите и настояват за предсрочни избори. Те отправиха и питане към Конституционния съд, което беше категорично - с 11 на 1 гласа, отхвърлено от Конституционния съд, искането за касиране на изборите...Информирахме г-н Миньон, че очакваме парламентарната група на ГЕРБ да върши своята работа като парламентарна група в Народното събрание, защото диалог се води в българския парламент в една парламентарна република, каза Станишев.

 

Като политическа сила, винаги сме отстоявали разбирането, че при демокрацията правата на гражданите, и начинът на провеждане на изборите, изискват постоянни промени и усилия за отстояване на тези основни принципи, на които се гради работата на Съвета на Европа, заяви Станишев след срещата с председателя на ПАСЕ Жан-Клод Миньон. И

Имаше период след 2004 - 2007 година, при голямото разширяване на ЕС, когато възникнаха идеи и политически тенденции, че проблеми с функционирането на демокрацията, правовия ред, свободите и личните права на гражданите, отиват на заден план в страните, които са в ЕС, каза Станишев.


Имаше дълъг период на мониторинг на страната ни. В момента се намираме в постмониторингов период, който беше удължен през февруари тази година, в края на управлението на ГЕРБ, с три основи акценти и теми. Едната от тях са реформите в правосъдието и вътрешните работи, другата тема е свързана с Изборния кодекс и изборното законодателство и третата е свързана с прозрачността на медиите, тяхната дейност и обществена роля. Имахме много конструктивен разговор с г-н Миньон. Беше подчертано от наша страна че високо ценим работата на Съвета на Европа и на Парламентарната асамблея, заключи БСП-шефът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 5156 |09.07.2013 Станишев: Импийчмънт към президента ще го издигне в мъченик . 69| 5186 |09.07.2013 Конституционният съд отказа касиране на изборите . 330| 6933 |05.07.2013 Росен Плевнелиев: Изборите са единственият способ за развързване на най-големия възел . 4| 4635 |04.07.2013 По-нисък депозит и подписи за участие в изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads