Реклама / Ads
9| 5029 |24.06.2011 НОВИНИ

Станишев кандърдисва Калфин за президент в самолет

.
Калфин засега не стигал до балотаж, според социолозите
Чевените умуват дали Меглена Плугчиева ще се съгласи да е вице на Калфин.
 

Евродепутатът Ивайло Калфин да зареже Брюксел и да влезе в битка за "Дондуков" 2. За това е уговарял късно снощи в самолета лидерът на БСП Сергей Станишев бившия си дипломат номер 1, пише в. Стандарт. Двамата се прибирали заедно към България от белгийската столица, където шефът на "Позитано" 20 бе на конференция на лидерите и министър-председателите на Партията на европейските социалисти. Новината, че Калфин е дал съгласието си за президентската надпревара наесен, тръгна в кулоарите на парламента още в ранния следобед вчера, защото разговорите започнали още преди заседанието на европейските социалисти. Коментарите между Станишев и Калфин продължили и по време на полета, тъй като се оказало, че в Столетницата има спорове и около името на евентуалното вице.

Както вече "Стандарт" писа, името на червения евродепутат бе спрягано заедно с това на Петър Курумбашев и Янаки Стоилов. Дипломатът е най-компромисната фигура между хората на президента Георги Първанов и на Станишев, коментираха депутати от опозицията. Проблемът обаче е, че според социологическите проучвания, поръчани от БСП, че на този етап Ивайло Калфин не стига до балотаж. "Да, той излиза първи подгласник на ГЕРБ, но с подкрепата, която получава Калфин за момента, те печелят още на първи тур", обясниха пред Mediapool депутати от левицата.

Социалистите умуват, дали Меглена Плугчиева ще се съгласи да е вице на Калфин, а междувременно стягат редици за пленум на партията си. В петъчния следобед на Национален съвет в БСП ще утвърдят първата група кметове от предложенията по общини. Червените обаче се притесняват, че ще изгубят местните избори. Част от тях се стягали да искат главата на лидера си Сергей Станишев и да издигнат за поста му Драгомир Стойнев. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5103 |24.06.2011 П. Стоянов: Винаги ще ме спрягат за президент! . 50| 4946 |23.06.2011 Социолози: ГЕРБ е с най-голям шанс за президент . 80| 5869 |21.06.2011 Тъй рече Кунева: Ще бъда президент на гражданите! . 18| 5099 |21.06.2011 Фидосова: Президентът ни е ясен, бистрим вицето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads