Реклама / Ads
71| 6853 |01.05.2014 НОВИНИ

Станишев: В картинката на десните липсва човекът

.
Няма нищо по-важно от една дума на благодарност за някаква свършена работа. За нещо, макар и малко, но променило живота на хората, създало повече възможности за спорт, работа и доходи или образование.
 

Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на откриването на кампанията за европейски избори в Перник по повод получен подарък – Кракра Пернишки, символ и герб на Перник. Той обясни, че му е подарен от феновете на „Миньор-Перник“, „защото успяхме да свършим една не толкова голяма, но важна за тях работа, за спортния терен за младежите футболисти, за децата, които са бъдещето на отбора. Така подкрепяме и залата, в която Иво Ангелов тренира и съм сигурен, че ще ни донесе олимпийска награда“, допълни Станишев пред пълната зала.

По неговите думи и най-дългият път, по който си тръгнал, започва от първата крачка. „Сигурно всеки се спъва по пътя си, изпитва трудности и ги преодолява, но важното е да не спира“, допълни той.

На събитието присъстваха Ангел Найденов, министър на отбраната, народните представители от ПГ на КБ Таско Ерменков, Станислав Владимиров, Евдокия Асенова, както и кандидатите за ЕП от листата на КБ Достена Лаверн, Светлина Йолчева и Ия Петкова.

„Винаги сме мислели, че Европа трябва да ни помогне, но днес ние трябва да й помогнем, за да обърнем тази дясна политика“, заяви Достена Лаверн. „В картинката на десните партии липсва човекът. За нас той е най-важното“, допълни Станишев.

Лидерът на БСП присъства и на откриването на кампанията в Кюстендил. „Идвам тук със самочувствие на лидер на партия, която изпълнява своите обещания и ангажименти. Само за тази година чрез публично инвестиционната програма на правителството в Кюстендил се инвестират допълнителни 7,5 млн. за благоустрояването на града за важни за вас проекти, а за цялата област са над 17 млн.“, заяви той пред пълния площад в центъра на града.

Той е категоричен, че и другите общини няма да бъдат забравени, защото навсякъде в България живеят наши съграждани, които са и европейски граждани. По неговите думи всички те трябва да имат правото на нормален, достоен живот с работа и доходи, които да им позволят да живеят по-добре, а това според него е голямо предизвикателство.

„Няма да ви е лесно тук. Във Видин казаха Мая Манолова да не се надява, че ще бъде първа по резултат в национален мащаб, защото те ще държат първенството. В Перник Ангел Найденов вдигна летвата и каза, че перничани също няма да се дадат.

Обявявам благородно състезание в БСП за първо място в страната на европейските избори“, заключи Сергей Станишев и пожела на добър час и успех.

Мая Манолова, зам.-председател на НС бе категорична, че на 25 май ще бъде избрана една по-социална Европа и по-справедлива България.

По-рано през деня Станишев проведе и среща с представители на бизнеса, на която бяха обсъдени проблемите в района и бизнес средата като цяло. Присъстващите благодариха на Станишев, че въпреки високия си пост като президент на ПЕС, не ги е забравил и е седнал на една маса с тях, за да чуе техните мнения и предложения.

„За мен е най-лесно да замина за Брюксел. И там да си живея, да ме харесват и да бъда симпатичен. Тук, в България, ще стоя по-добре, когато съм далеч. Ние по принцип уважаваме някой, който е далеч, особено в Брюксел“, каза лидерът на социалистите. Той обаче е категоричен, че освен БСП няма кой да се противопостави на ГЕРБ и да направи процеса на освобождаване на държавата, обществото и икономиката от последните 4 години.

На срещата присъстваше и народният представител от ПГ на КБ Таско Ерменков, към когото бяха отправени специални благодарности за това, че е загрижен от състоянието на сектор „Енергетика“ и дори и на Великден е продължил да иска справки и информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 6441 |30.04.2014 Станишев: България не може да разчита на нископлатен труд . 42| 5514 |28.04.2014 Станишев: България вече не е малка държава . 71| 5134 |28.04.2014 Станишев: Не сме малка държава, която да подритват в Европа . 50| 6452 |27.04.2014 Станишев: България не е София, всички трябва да живеят добре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads