Реклама / Ads
8| 11115 |01.07.2016 НОВИНИ

Станишев: Местан е в някакъв телевизионен театър

.
Сергей Станишев
Брекзит не е добро събития, то трябва да ни отрезви. Никой не е застрахован, това, което целят терористите, е всяване на страх, разделение и максимален публичен ефект, заяви по БТВ лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Затова е нужно реално взаимодействие, а не думи.
 
Никой не може да каже на 100% дали Великобритания излиза от ЕС, но това, което стана там, е най-лошият израз на политиката, отпуши се страст и енергия, отвори се кутията на Пандора. А Борис Джонсън, който водеше кампанията, накрая каза, че няма да се кандидатира. С това политиканстване се създаде проблем на Обединеното кралство и на Европа, но чак сега хората си казаха, че не ценят това, което имат, каза Станишев.

Тези, които агитираха за излизане, казаха - ще си запазим достъпите до обединения пазар. Това обаче не може да стане, отсече той. В Европа има отрезвяване, разбра се, че случилото се във Великобритания е тежък популизъм.

Трябва да предложим план за промяна на ЕС. Лидерите на левицата трябва да го направят, добави Станишев.

Работата на опозицията е да е гръмогласна, да бъде критик на грешките на управляващите и да бъде алтернатива. Това е полезно за хората и за правителството, защото е възпиращ фактор. БСП показа опозиционност напоследък, иска ми се да видя и алтернативност, което не може да стане за един ден, но трябва да има системност. Готов съм да помагам и аз.

За мен важно е кандидатурата за президент да има силни и ясни публични позиции, които могат да мобилизират, да има ясен профил, добави той.

Г-н Местан обяви за най-голяма своя заслуга, че е свалил кабинета Орешарски, после се отрече от тези думи. Никой не можеше да предположи през есента на 2012 г., че ще има предсрочни избори. Ето това е политиканстване, телевизионен театър. Това отвращава хората, но те плащат сметката. Не искам да влизам в телевизионен театър, заяви той и мина отново на международна вълна - дайте да говорим за това, че света става все по-несигурен.

Миналото днес никого не вълнува, настоя Станишев. Работата на правителството е да решава проблеми, а не да се занимава с миналото. Когато има гняв и недоволство, то рано или късно ще се излее, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4291 |29.06.2016 Станишев: Великобритания трябва да стартира процедурата по излизане от ЕС най-скоро . 23| 4028 |24.06.2016 Станишев: Великобритания обърна гръб на бъдещето . 7| 4135 |23.06.2016 Станишев: Вкусът няма да е същият. Останете. . 8| 4538 |17.06.2016 Местан протегна ръка на Радан Кънев за Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads