Реклама / Ads
11| 4901 |25.09.2010 НОВИНИ

Станишев: Ниските данъци компенсират безидейното управление

.
Сергей Станишев
В момента едно от конкурентните предимства на България са ниските данъци, а левицата е тази, която не само може да гарантира финансовата стабилност на страната, но може и да я развие.
 

Това обяви лидерът на БСП и бивш премиер Сергей Станишев днес преди началото на националния форум на партията му, който и този път не си спести критиките към политиката на сегашните управляващи.

Конкурентните предимства на България в момента са е ниската данъчна ставка, в това число и за корпоративния данък и индивидуалното облагане, посочи Станишев. Според него ниските данъци компенсират слабото функциониране на много други системи. А отпаднето на плоският данък е възможно да стане, когато хората видят, че си заслужава да се инвестира в страната, не само заради ниското данъчно облагане.

Валутният борд е в основата на финансовата стабилност, каза Сергей Станишев и наблегна, че в предишния мандат левицата е показала, че може не само да гарантира финансовата стабилност, но и да я развие и разшири, оставяйки като наследство на настоящото правителство 8,2 млрд. лв. фискален резерв. Експремиерът не спести критиките си към управлението на ГЕРБ, като отбеляза, данъчната система не може да бъде цел, „тя е средство”. Основният проблем на това правителство е, че нямат никаква стратегия, никакъв план, каза Станишев.

Националният форум на социалистите днес обсъжда проект на “Тезиси на Основните параметри на Левия проект „България 2020 – европейска социална държава”. „Това, което сме подготвили, е нашата визия за това каква България искаме да видим през 2020 година. Което означава, че отсега трябва да се вгради този вид държавна икономика, обществени отношения, обозначаване на социални проблеми и в материала за левия проект „България 2020″ като европейско социална държава”, коментира Станишев. „Ние даваме тон на всички политически партии за дискусията, с която България трябва да влезне и през европейските институции. Защото в цяла Европа сега върви тази дискусия във връзка с плана за Европа 2020 и е много важно къде искаме да стигнем. Защото, ако не знаеш къде искаш да отидеш, винаги ще завършиш не там, където искаш да бъдеш”, каза още лидерът на социалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4864 |24.09.2010 Станишев: ГЕРБ излъга за пенсионната реформа . 47| 6108 |18.09.2010 С. Станишев: Яростни сме! Г. Гергов: Сериозни и опасни! . 3| 5457 |16.09.2010 Чалгаджии скатали 3 млн. лв. данъци . 22| 4868 |13.09.2010 Станишев: Управляват ни чалгаджии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads