Реклама / Ads
22| 4888 |13.09.2010 НОВИНИ

Станишев: Управляват ни чалгаджии

.
"Нивото на политическото мислене е паднало много ниско - до т. нар. "чалга-политика", каза лидерът на БСП и депутат от Коалиция за България Сергей Станишев по време на срещата му с млади социалисти от Югоизточна Европа и Черноморския регион.
 

“Ние се опитваме да привлечем вниманието на обществото, но това е много трудно, защото един от проблемите на обществото през двайсетте години от началото на прехода към демокрация, е, че нивото на политическото мислене е паднало много, много ниско – до т.нар. “чалга-политика” в България. Не знам дали разбирате какво означава това. Има такъв музикален стил, той е много прост и популярен. Той отразява мисленето и отношението на значителна част от българското общество. Хората харесват чалгата и те харесват “чалга-политиците”, които им дават прости обяснения, които говорят уличен език. Хората си мислят: “Ей, този човек говори по начина, по който аз си мисля и може би той ще направи това, което аз бих направил. Това означава, че аз съм на власт”, каза лидерът на БСП.

Бившият премиер коментира и преговорите, които се водят между социалистите и ДПС за вот на недоверие към правителството с думите: "Темите са твърде много и би трябвало да се говори за цялостната политика на кабинета, но за това все още няма достатъчно обществена чуваемост и това би затворило възможността за други вотове за половин година след това".

Разговорите и консултациите между хората на Станишев и Доган ще продължат през втората половина на тази седмица, увери екс министър-председателят. Той добави, че предстои всяка партия да направи допълнителен анализ по всички възможни теми и след това да продължат отново разговорите. "От ДПС акцентират върху това, че липсва стратегия в духовната сфера, в образованието, науката и стратегически погледнато това е много сериозен проблем, но един вот на недоверие не е самоцел", подчерта Сергей Станишев. По думите му вотът на недоверие трябва да отговаря на най-острите обществени настроения и да ги изразява.

Според него реалните проблеми във всички сектори, в това число в здравеопазването, във водната и социалната сфера, произтичали от начина на функциониране на това правителство, от едноличния характер на режима, от хаотичността и липсата на стратегия. Той припомни, че през миналата година държавата е забавила плащанията по инфраструктурните проекти, а през 2010 г. е създаден огромен дефицит в размер на около 5 % от БВП. "България е държавата в ЕС, в която кризата вместо да се смекчава - се задълбочава", коментира още Станишев, като изтъкна, че Германия планира 3 % растеж на икономиката си, а в България спадът продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6752 |24.07.2010 Станишев: Разпечатайте кой е говорел с Трактора, кой е ял и пил на “Спартак” . 43| 5277 |26.06.2010 С. Станишев: Ако бях премиер, нямаше да докарам нещата дотук . 13| 5101 |22.06.2010 Станишев: Човек на БЕХ е в конфликт на интереси, махнете го . 20| 4934 |21.06.2010 Станишев: Борисов се държи хулигански, ще внасяме ток от Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads