Реклама / Ads
75| 6007 |01.05.2011 НОВИНИ

С. Станишев плюе правителството пред първомайски митинг

.
Сергей Станишев
Всеки ден, всяка седмица и всеки месец от пребиваването на ГЕРБ на власт, носи щети на държавата и това трябва да се прекрати. Ние сме тук, за да изразим нашия протест срещу правителството на ГЕРБ. Правителството на Бойко Борисов излъга своите гласоподаватели, че България ще стане за три години средноевропейска държава.
 

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на митинга по повод 1 май. Първомайският протестен митинг на левицата под мотото „Ден на труда! Ден на гнева!" събра едва 7000 души на пл. „Ал. Батенберг" в София, въпреки заканите на социалитсите, че ще залеят улиците.

Според Станишев в края на 19 век 1 май се свързва с идеята всеки трудов човек да има право на работа, достойно заплащане, осигурено бъдеще за децата му. Той припомни, че е имало години, в които България този ден е бил забравен, а митингите са били забранени. Имало е обаче и други десетилетия, когато българите са празнували 1 май, изпълнени с вяра и щастие в бъдещето. Днес за нас е денят на гнева на обикновения българин, каза лидерът на БСП.

Искаме да кажем на това правителство, че искаме оставката му, защото води България до задънена улица. Единственият начин България да се измъкне от тази тиня, това блато, е ГЕРБ да си ходи и това ще се случи. Ние ще го постигнем”, каза още Станишев. Той подчерта, че правителството на ГЕРБ не води никаква социална политика. Според него днешният протест е необходим, особено след като в последните дни е станало ясно, че до 2013 г. правителството няма да увеличава нито пенсии, нито заплати.

Правителството на ГЕРБ се държи нагло, смята Станишев. Той попита протестиращите хора каква оценка дават на управляващите и повечето от тях казаха „нула”. Станишев оцени управлението на ГЕРБ със „Слаб 2”. По думите му единственото, което ГЕРБ умее да прави, е да насажда страх у онези, които не са съгласни с него.

Всеки ден, всяка седмица и всеки месец от пребиваването на ГЕРБ на власт, носи щети на държавата и това трябва да се прекрати, заяви още Станишев и припомни, че предстоят избори, които според него не са за бъдещето на БСП, а за бъдещето на България и хората не бива да допускат ГЕРБ да спечели.

Протести днес има навсякъде в Европа и БСП е част от усилията на европейските социалисти да спре орязването на социалната политика. Това правителство показа, че е правителство на репресията, че обслужва лобистки интереси и затова ние трябва да го спрем, посочи той.

Станишев каза пред протестиращите, че днешният ден е особено радостен за него, понеже тази сутрин се е родила дъщеря му. Аз съм много щастлив, че тя се роди на 1 май, каза Станишев. Той честити празника на всички.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6875 |30.04.2011 С. Станишев: Държавата е непредсказуема; полицаите се държат като башибозуци . 22| 5156 |19.04.2011 Станишев прати ГЕРБ-eри на десант в Странджа . 83| 5493 |17.04.2011 М. Кунева: Не съм кандидатура нито на Станишев, нито на Първанов . 25| 6525 |16.04.2011 Ел. Йончева: Не са ми давали пари заради Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads