Реклама / Ads
40| 8113 |14.03.2014 НОВИНИ

Станишев повежда БСП за евровота

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
Сергей Станишев ще поведе листата на БСП за евроизборите през май, стана ясно след заседанието на червеното Изпълнително бюро късно тази вечер. Утре листата трябва да бъде одобрена на пленум на Националния съвет на партията.
 

Макар и да става водач, Станишев още преди време заяви, че няма да влиза в Европарламента. Решението му да е първи в листата е знак за силната му ангажираност към управлението и отговорността на БСП.

Решението на Станишев бе единствената неяснота в първата петица на червената листа. Имената на първите след лидера са отдавна известни. Илияна Йотова и Георги Пирински ще са втори и трети. На четвърто и пето място влизат двама от гражданската квота. Това са депутатът Петър Курумбашев и авторката на книгата "Експертите на прехода" Достена Лаверн, която бе номинирана от група леви интелектуалци, пише „24 часа”.

Освен листата червеният пленум ще приеме позиция за Украйна. Веднага след пленума ръководството на партията и соцдепутатите тръгват за Боровец. Там те ще проведат работен семинар с премиера Пламен Орешарски и повечето от министрите му. До последно не беше ясно дали сбирката ще почетат и членовете на кабинета от квотата на ДПС.

Официалната тема на заседанието е "Реформи, развитие, растеж". Очаква се обаче сбирката да прерасне в скандал между депутати и министри. Червените от няколко дни насам се заканват да търсят сметка на някои от членовете на кабинета, че не съгласуват предварително позициите си с тях.

Сред нарочените за мъмрене от групата е здравният министър Таня Андреева, която настрои срещу себе си лекарската гилдия и вбеси соцдепутатите с категоричната си позиция срещу връщането на лекия режим за пушене в заведенията. Червените имали критики и към министрите на транспорта, на регионалното развитие и на образованието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 6548 |10.03.2014 Станишев: Ще подкрепяме правителството, докато изпълнява програмата си . 31| 6975 |09.03.2014 Петков: Станишев си копае землянка, да се скрие след изборите . 63| 6246 |09.03.2014 Местан: Референдум явно ще има, но не трябва да е с евровота . 80| 5356 |08.03.2014 Бареков видя Станишев и Борисов в затвора с големи присъди. Скоро!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads