Реклама / Ads
2| 2684 |11.11.2021 НОВИНИ

Станишев, Санчес и Коща в Париж за дискусия за левите политики на бъдещето

.
Сергей Станишев
Доклад, изготвен от левицата, представя 242 препоръки за по-справедливи и устойчиви общества
 

В петък, 12 ноември, президентът на ПЕС Сергей Станишев, премиери, евродепутати и министри от семейството на социалистите се събират в Париж за конференция на високо равнище за бъдещето на Европа. На форума ще бъдат представени 242 конкретни предложения за политики, а сред участниците ще бъдат премиерът на Испания – Педро Санчес, премиерът на Португалия – Антонио Коща, лидерът на френските социалисти Оливие Фор, кметът на Париж и кандидат за президент Ан Идалго, както и лидерът на Групата на социалистите в Европейския парламент Ираче Гарсия.


Законодателните предложения на социалистите са част от доклада „Голямата промяна: от повреден свят към устойчиво благоденствие“. Документът е изготвен от група от 22 водещи експерти под ръководството на бившия датски премиер Пол Нируп Расмусен и испанския министър за екологичния преход Тереза Рибера.


Социалистите ще представят 10 основни предложения за политики и 242 препоръки и действия, насочени към трансформирането на днешните общества, обхванати от множество кризи, в по-справедливи и устойчиви общности.

 

Тази своеобразна пътна карта с левите политики на бъдещето ще направлява работата на социалистите в европейските институции и ще послужи за основа на изборния манифест на левите за европейските избори през 2024 г.


Основното послание на всички политики и препоръки е, че домакинствата с ниски доходи не трябва да понесат тежестта на зеления и цифровия преход – било чрез загуба на работни места, повишени цени или нови данъци. Амбицията на левите е за справедлив преход, който да работи за всички и да повишава благоденствието на всички.


Предложенията за политики в доклада включват европейски закон срещу бедността, европейски данък върху нетното богатство, закон за биоразнообразието, гарантиране на достъпа до енергия като основно социално право, отчитане на въглеродния отпечатък на вносни продукти, закон за екологичната отговорност на фирмите, застраховка срещу климатични рискове за домакинствата с ниски доходи и др.
Събитието ще бъде излъчвано онлайн в петък, 12 ноември, от 15:30 до 18:00 часа. Програмата за форума е достъпна на сайта на Групата на социалистите и демократите в ЕП.

 

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2998 |26.10.2021 Битката на Педро Санчес с проституцията. Ще се пребори ли със секс индустрията за милиарди? . 9| 3368 |17.03.2021 Борисов се чул с испанския премиер Педро Санчес, говорили си за сигурност . 22| 10219 |17.02.2021 Бимбалов: Държавното дете е на 40 години, отгледаха го Царя, Станишев, Доган и Борисов . 25| 6612 |27.09.2020 Станишев, Пирински и Жаблянов са извън НС на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads