Реклама / Ads
2| 4035 |23.02.2019 НОВИНИ

ПЕС започва кампанията си за европейските избори от Мадрид

.
От Мадрид стартираме кампанията за европейските избори и ни предстоят три месеца, едно пътешествие, една одисея в диалог с хората, представяйки нашия нов социален договор за Европа.
 

Това заяви президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев преди началото на двудневния предизборен конгрес на ПЕС в испанската столица, който ще приеме утре манифеста за предстоящите избори за Европейски парламент.


Станишев посочи, че предизборната платформа е изработена от всички 34 партии от политическото семейство. Изработихме го заедно с амбицията да убедим колкото се може повече европейци да обновим Европа, да я спасим чрез промяна, отбеляза той.

 

Делегация на БСП, ръководена от зам.-председателя на партията Деница Златева, взе участие в заседанието на Конгреса на Партията на европейските социалисти в Мадрид, Испания. Основна тема на събитието бяха предстоящите избори за Европейски парламент през май 2019 г. Конгресът прие манифеста на ПЕС за изборите, озаглавен „Нов социален договор за Европа”, като акцент бе поставен върху темите за борбата с неравенството, социалната справедливост, сближаване и солидарност между регионите и гражданите на Европа,  устойчиво развитие по социално справедлив начин, солидарна, свободна, демократична и обединена Европа  и план за бъдещето на младите европейски граждани.

 

Събитието бе съпътствано от семинар на Академията на ПЕС, където активисти от всички партии –членки се обучаваха в техники и методи за воденето на кампании в дигиталната среда, заседание на Президиума на ПЕС, семинар на ФЕПС и конференция на Групата на социалистите и демократите в ЕП.

 

Делегацията на БСП включва: Вяра Емилова, секретар на НС на БСП, народните представители Кристина Сидорова и Теодора Халачева, председателят на младежкото обединение на партията Николай Бериевски, членовете на НС на БСП - Анна Славова, Димитър Велков, Рабие Кьосева, както и Катя Георгиева, председател на Общинския съвет на БСП в Ямбол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3929 |22.02.2019 Днес започва да вали дъжд и сняг . 2| 4142 |14.02.2019 НАТО превръща Черно море в гореща точка, започва учение в подкрепа на Украйна . 1| 3940 |09.02.2019 Започват да се прилагат новите правила за безопасност за лекарствата . 0| 3908 |05.02.2019 Фармацевтите в страната започват символични протестни действия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads