Реклама / Ads
28| 4971 |09.10.2013 НОВИНИ

Станишев: Трима от съдиите, гласували за Пеевски, са от квотата на ГЕРБ

.
Източник: Булфото
Обърнете внимание, че трима от съдиите, които са гласували в посока, че Делян Пеевски запазва статуса си на народен представител, са от парламентарната квота на ГЕРБ.Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

Обърнете внимание, че трима от съдиите, които са гласували в посока, че Делян Пеевски запазва статуса си на народен представител, са от парламентарната квота на ГЕРБ.Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

Конституционния съд отхвърли вчера искането на ГЕРБ за отстраняването на Пеевски като депутат.

Срещу искането на ГЕРБ и в полза на оставането на Пеевски в парламента гласуваха Димитър Токушев и Пламен Киров, назначени от Георги Първанов, Красен Стойчев, назначен от мнозинството на тройната коалиция, Стефка Стоева, избрана от съдийската квота, Борис Велчев, назначен от президента Росен Плевнелиев, и Гроздан Илиев, назначен от мнозинството на ГЕРБ.

"Не разбирам какво ме питат медиите за решенията на Конституционния съд. В една правова държава те не се коментират, а се изпълняват", каза Станишев.


По думите му съдът вчера е взел категорично решение за запазването на депутатския статут на Делян Пеевски и би трябвало той да идва на работа.

Днес Пеевски не се появи в парламента, след като вчера след решението на Конституционния съд в писмо, разпространено от медиите, заяви, че ще изпълнява отговорностите си на народен представител в името на "десетките хиляди избиратели".

Лидерът на социалистите коментира днешното решение на парламента, с което беше отхвърлено предложението на "Атака" за затваряне на границата с Турция.

По думите му въобще не е ясно какво означава "затваряне на границата", но правителството и най-вече МВР трябва да гарантират спокойствието на българските граждани.

Той посочи, че дебатът за Сирия трябва да се концентрира около няколко въпроса: каква е била готовността на България за бежански наплив през 2011 г., откогато датирал сирийският конфликт, и какво е направено през последните години; готова ли е България като европейска държава да оказва помощ на хора в бедствено положение; каква подкрепа може да очаква страната от Европейския съюз; как да бъде намалено напрежението сред българските граждани; каква е ефективността на българските служби там, където има струпване на чужденци.

Запитан докога правителството ще зависи от "Атака", Станишев отвърна: "Правителството не зависи от "Атака" и няма подкрепата на "Атака". Добро утро, събудете се! Днес имаше 205 народни представители, така че и кворумът не зависи от "Атака"."

На въпрос дали има информация за спрени инфраструктурни проекти, след като по-рано днес от ГЕРБ обявиха, че Европейската комисия е спряла проектите за тунела под Шипка и западната тангента на околовръстното шосе на София, Станишев отрече да знае за такова нещо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5439 |09.10.2013 Станишев: Правителството и МВР да вземат мерки за контрол по границата . 76| 5959 |05.10.2013 Станишев: Новата тактика на ГЕРБ е - "колкото по-зле, толкова по-добре" . 29| 5247 |28.09.2013 Станишев: БСП трябва да изкара пълен мандат . 4| 5058 |26.09.2013 Трима се провалиха на избора за мястото на Кокинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads