Реклама / Ads
2| 3564 |20.01.2022 НОВИНИ

Стар познайник на русенската полиция пребива хора по улиците, но се ползва с протекциите на МВР

.
Аптекарка бе отвлечена и убита в Русе само преди няколко дни. Оказва се, че в крайдунавския град вилнее и банда, която пребива случайни хора в центъра. Полицията обаче си затваря очите. Причината? Извършителите са от престъпния контингент и снасят информация на униформените. Затова се ползват и с протекции.
 

За това сигнализира потърпевши пред ФрогНюз. 

 

Всичко това поставя въпроса доколко са способни местното МВР и прокуратура да се борят с битовата престъпност. Оказва се, че ако снасяш информация на униформените, се ползваш с протекции и можеш да пребиваш хора на улицата без особени последствия.

Ето и какво разказа пред медията ни Вальо, който е бил нападнат от мъж в центъра на Русе. 

 

На 8 септември миналата година 19-годишният Вальо е в центъра на Русе заедно със свой приятел. В района има много камери за видеонаблюдение. Двамата тръгват към автомобила, с който ще пътуват, когато от ъгъла се показват две момчета. Единият с питбул на каишка, а другият - с нож и бокс в джоба. Свадата се развива за броени минути. Подвикване, заплаха, счупен телефон, откраднати пари, размяна на удари. 

 

“Извади от джоба си нож и аз тръгнах да бягам. Докато отстъпвах назад телефонът ми падна от джоба. Той го взе и го счупи. Прибра ножа и тръгна да ми налита на бой. Започнах да се отбранявам. Това продължи около 1-2 минути. В свадата парите от джоба ми изпаднаха. Имаше удари от негова страна. Разтърва ни случаен минувач. Той ми взе парите от земята, но полицията каза, че не може да се докаже. Полицията ни задържа, писахме обяснения и двамата веднага след случая. В него бяха намерени и нож, и бокс. Мен ме пуснаха, а него го задържаха за 24 часа. Получих описание, че случаят е прекратен, а ножът и бокса са му били върнати. Нямам представа защо са ме нападнали. Човекът продава и употребява наркотици. В момента е в ареста за разпространение”, разказа Вальо пред медията ни. 

 

Оказва се още, че това не е единственият подобен случай. Същият побойник - 24-годишният Валентин Янков, е нападнал друго момче, син на полицай. Делото по случая все още продължава. 

 

“Имам извадено медицинско. Имам сведения, че снася информация на полицията и тя до някаква степен го предпазва. Затова му се разминава”, посочи още потърпевшият Вальо. 

 

Стои въпросът - защо в замяна на информация човек от престъпния контингент в Русе пребива безнаказано хора по улиците на града и продължава да се занимава с наркотици. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3872 |19.01.2022 WINBET стартира CASH BLAST с избрани игри на Playson . 4| 3037 |11.01.2022 Старо двадесет! И министър Проданов с лого и слоган ще променя туризма . 1| 3380 |07.01.2022 Няколко православни страни отбелязват Рождество Христово по стар стил . 5| 4439 |06.01.2022 След проверките на КПКОНПИ: От обществените поръчки за тролеите във Враца и Стара Загора лъсна корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads