Реклама / Ads
0| 2965 |10.08.2022 НОВИНИ

Стефан Янев: Политици оцветяват молекулите, но е важен не цвета, а цената на газа

.
Това, което каза военният министър, звучи доста логично. Това заключение го виждахме и преди време. В тази констатация няма нищо ново. Трябва да се види как да се реши проблема.
 

Това каза по БТВ лидерът на “Български възход” Стефан Янев. 

Отговорете ми вие дали е война, ако в района на военните действия се извършват доставки от петрол и газ. Темата с “Газпром” е сериозна. И специализирана. Призовавам тази тема на специалистите, които познават договорите и процесите. нека да си свършат работата. Някои политици започнаха да оцветяват молекулите. Важен е не цвета, а цената. 

Въпросите за кризата с газа са повече, отколкото отговорите.  Оценката за кабинета ще се даде по-късно. Не виждам реваншизъм, рано е да се даде оценка на служебното правителство. Дали ще прави ревизия този кабинет, рано е да се каже. Но е важно да се каже какви са реалните неща, ако влезем в ново жилище. За да не се налага ние да плащаме. Трябва честно да се каже за реалността пред българските граждани. 


Критиките и оценките на кабинета “Петков” ще ги дадат българските граждани. Най-лесната линия за оценка е до каква степен е решил реални проблеми на хората и какви е създал. Броят на кризите се е увеличил, отколкото да са се решили. Бих постъпил както миналата година - търсене на баланс и отговор на въпроси, касаещи българските граждани. Политиката не трябва да влиза в бизнес-решенията. Трябва бизнесът да се развива по неговата логика. 


Най-плашеща е газовата криза, която може да прерасне в енергийна. Бих търсил прагматични решения във всички посоки. 


Преди дни получих писмо от работници на “Брикел”. то е посетено от министри и последното предходно правителство с идеята на предприятието да се наложат административни мерки. Направи ми впечатление въпроса на една млада дама.  Попита ме: “Г-н Янев, не виждате ли в това посещение един нов “Росенец”. Казах - не.

 

Става въпрос със заиграване на съдбата с хиляди работници. Ако ние с един такъв ход, ако оставяме под страх тези 5 000 души и техните семейства, ние рушим държавността. 

Партия “Български възход” тепърва ще каже своите приоритети. не сме водили разговори с ВМРО. Надявам се изборите да са честни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3115 |10.08.2022 Икономистът Руслан Стефанов: Остава впечатление, че е решено да ни върнат в лапите на „Газпром“ . 0| 2903 |09.08.2022 И „Български възход“ на Стефан Янев вече е партия . 0| 2712 |09.08.2022 СГС казва до две седмици дали ще регистрира партията на Стефан Янев . 0| 22179 |08.08.2022 Стефан Гамизов: Не сме длъжни да се грижим за рушветите на хора на робска хранилка на Газпром и Лукойл !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads