Реклама / Ads
9| 2849 |27.02.2024 НОВИНИ

Стефан Тафров: Макрон се опита да подчертае, че е ударил часът на истината - без силна подкрепа за Украйна не може

.
Стефан Тафров Източник: Стопкадър: bTV
"Макрон се опита да подчертае, че е ударил часът на истината - че без силна подкрепа за Украйна не може. Това е европейска война. Ако Русия спечели в Украйна, тя ще вкара НАТО във война. Това всъщност е посланието на френския президент. И с тези думи е трудно да не се съгласим."
 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV бившият посланик на България в ООН Стефан Тафров във връзка с думите на френския държавен глава Еманюел Макрон, който заяви, че не изключва изпращането на западни войски в Украйна, макар и не на този етап.

 

Той припомни думите на министър-председателя акад. Николай Денков, че войната в Украйна е пряка заплаха за България. Дипломатът изтъкна, че заплахата е факт.





"Макрон употреби един френски израз, който буквално означава - "при определена динамика". Ако се наложи да се гарантира независимостта на Украйна, след като по някакъв начин спрат военните действия, тогава вероятно няма пречка да се разположат натовски войски в страната", каза още Тафров.

 

"Важната новина за Украйна от тази среща в Париж не е въпросното изявление на Макрон, а това, че Франция промени на 180 градуса по отношение на купуването на муниции от ЕС. Досега френската държава настояваше мунициите да се купуват само вътре от ЕС. Сега, след тази конференция, Макрон си призна грешката и изрично подчерта, че вече такива муниции могат да се купуват в целия свят. Той обяви коалиция за доставка на Украйна на оръжия със среден и дълъг обсег на действие. Това е много интересно, защото колебание по тази линия имаше", добави бившият посланик на България в ООН.





Тафров изтъкна, че много европейски страни са сключили договори с Украйна. Според него няма нищо нередно в тази работа, защото "ние трябва да помогнем на жертвата, защото помагайки й, ние помагаме и на самите себе си."

 

Относно смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, дипломатът бе категоричен, че той е бил ликвидиран от Путин.

 

"Нека наричаме нещата с истинските им имена. Да, Навални беше подложен на тормоз и изтезания, които доведоха до неговата смърт".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2591 |27.02.2024 Наемите на плажовете ще се провеждат чрез наддаване . 2| 2911 |27.02.2024 "За нас отново се разигра библейската зла драма“ Вася Обломов пусна песен за Навални и надеждата /видео/ . 0| 3098 |27.02.2024 Зеленски пристигна на посещение в Саудитска Арабия, ще обсъжда връщането на военнопленници . 8| 3309 |27.02.2024 Австрия пак размаха пръст за влизане на България и Румъния в Шенген по суша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads