Реклама / Ads
13| 5048 |05.03.2023 НОВИНИ

Стефан Цанев: Някъде сме в предверието на Европа и подсмърчаме

.
Стефан Цанев
Някъде сме в предверието на Европа и подсмърчаме. Само ние не сме допуснати. Това е свръхнедоверие, пренебрежение. Заради нас не пускат и Румъния.Това заяви поетът Стефан Цанев в коментар, защо не ни приемат в еврозоната.
 

За мен тази война е безнадеждна. Нямам сили да коментирам. Тази война върна Европа два века назад - 18,19. Не допусках, че може някоя държава в 21 век да посегне на територията на друга държава. Ти заграбваш с омраза. И за какво им са тези хора там, коментира той войната в Украйна.

 

Опасна е носталгията по миналото. Когато настоящето е недостойно ражда носталгия по миналото. Хората ще си спомнят, как сме живели в мир в миналото, посочи поетът, посочи той.


Драматургът разобличи твърдението на Тодор Живков, че е отричал че е искал присъединяване към Русия като 16-та република. Цанев намерил стенограма, в който Живков казва, че това няма да стане през онази година, а по-късно.


Много се краде. Това струва провала на демокрацията. Ако сме диктаторски режим се краде по-малко. А по време на демокрация има и равни права да крадат. Един американски президент казва, че бедата на капитализма е в алчността на капиталистите. Алчността е основа на всички пороци. Тя извращава всичко.

 

Поетът коментира и драмата в Народния театър: Съжалявам, че това се е случило в театъра. Там е и моята пиеса "Убийството на Богородица". И затова не мога да мълча. Показателно е как политиката може да разруши театъра. Скандалът започна, не когато Морфов надраска вратата, а когато Велислава Кръстева се появи с Ахмед Доган. Политическата намеса в един театър е разрушителна, категоричен е Стефан Цанев..

 

“Как няма незаменими хора?! Кой може да замени, например, Наум Шопов?! Всеки е незаменим, всеки е една Вселена!", още по-категоричен бе той.

 

 







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3204 |02.03.2023 Партията на Софиянски сваля подкрепата си за Стефан Янев . 6| 3389 |01.03.2023 Стефан Янев категоричен, че не е просил подкрепа от Гергов и Ковачки . 10| 14885 |27.02.2023 Стефан Гамизов: Прокуратурата проверява Ковачки, който знаел и се укрива/изчаква в Дубай . 5| 3836 |25.02.2023 Нови рокади: Знаково лице от БСП отива в партията на Стефан Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads