Реклама / Ads
5| 5233 |29.02.2024 НОВИНИ

Стоянов: Няма данни Сарафов да е част от мрежите на Еврото и Нотариуса

.
Частният клуб на Мартин Божанов - Нотариуса, който бе разстрелян на 31 януари, не е бил охраняван от полиция. Това твърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в интервю за bTV. "Проведените оперативно-издирвателни мероприятия не са установени данни за съпричастност на Сарафов към кръга на проверяваните лица", каза още той.
 

Че SS Club, в който Божанов е допускал прокурори и съдии с членски карти, се охранява от полицията се появи като информация при разследването на убийството и дейността на Нотариуса по уреждане на съдебни дела. Според Стоянов това не е вярно. Но вътрешният министър продължава да не дава категоричен отговор бил ли е Нотариуса сътрудник на МВР.





„Проверките, които направихме след твърденията по безспорен начин показват, че автомобилите, които са били в близост до заведението не са автомобили на МВР“, каза Стоянов.

 

На въпрос кой е ходил там и конкретно били ли са там настоящият и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов или бившият главен прокурор Иван Гешев, министърът отговори:

 

„Ние работим предимно по извършеното убийство, не сме работили по това кой и дали е ходил там“.

 

На въпрос бли е Божанов сътрудник на МВР, отговори така:

 

„Няколко пъти ми е задаван този въпрос и продължавам да отговарям, че е отговорът ще бъде изяснен в рамките на досъдебното производство. Прокурорът е този, който може да изиска информация“.

 

„От ГДБОП не е изтичала информация в посока на Нотариуса. ГДБОП е единствeната структура, която под мое ръководство събра данни за образуване на досъдебно. Ако Бойко Рашков е провеждал срещи, с който и да е и е получавал информация, че има теч от ГДБОП, би следвало да сезира дирекция „Вътрешна сигурност“, която е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи“, обясни още той.

 

„Не мога да ви кажа къде се намира Петьо Еврото. Това, което знам със сигурност, е, че той е обявен за държавно издирване и нищо друго не мога да кажа по този въпрос“, заяви още Стоянов.

 

Преди дни в интервю за NOVA шефът на ГДБОП Явор Серафимов обяви, че Петър Петров е на територията на съседна на България държава.





„Сигналът за „Осемте джуджета“, ако не ме лъже паметта, беше входиран в края на 2021 г. от АКФ. В кратки срокове успяхме да извършим проверка и всички материали, които събрахме ги изпратихме на ВКС“, посочи той.

 

„В качеството ми на бивш директор на ГДБОП и настоящ вътрешен министър дебело подчертавам, че във водената разработка и изготвената справка от ГДБОП не фигурира името на временно изпълняващия функцията главен прокурор Борислав Сарафов. Тоест от проведените оперативно-издирвателни мероприятия не са установени данни за съпричастност на Сарафов към кръга на проверяваните лица. Дали има и други имена на магистрати, просто няма как да коментирам на този етап“, коментира министър Стоянов. Това твърдение на министъра също се разминава с думите на шефа на ГДБОП Серафимов отпреди ден.

 

„Повече са сигналите свързани с Божанов. Ако не ме лъже паметта, те са точно 28. Като 22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите. Тези, които са срещу него - разбрахме са от съседи, имотните измами“.

 

„Има различен тип сигнали за различни извършени според жалбоподателите престъпления от Нотариуса. Сигналите, които се изработваха от ГДБОП са за търговия с влияние и пране на пари“.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9966 |29.02.2024 Резюме на интервю с министъра на МВР - полицейските коли пред SS club не са полицейски, Сарафов не е Сарафов . 1| 2467 |29.02.2024 Елена Поптодорова: Западът артикулира възможността за атака на Русия срещу държава от НАТО . 2| 3010 |29.02.2024 Украйна прогони руските войски от Краснохоривка в Донецк . 0| 2907 |29.02.2024 Депутатите ще чуят Ивайла Бакалова и съпруга ѝ за Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads