Реклама / Ads
12| 8979 |08.10.2020 НОВИНИ

Стойчо Кацаров: Хвърляме огромен ресурс за болест, която не причинява много щети. Не знаем колко българи са се срещали с вируса

.
Д-р Стойчо Кацаров
По-правилно е да гледаме на това заболяване като на другите заболявания. Хвърляме огромен ресурс за болест, която не причинява много щети. Има много повече починали от онкологични и сърдечно съдови заболявания, отколкото от Ковид. Това каза д-р Стойчо Кацалов по БТВ.
 

Водещото е страхът на хората да не се заразят. Да вземем морбили, ако не се вземат мерки за имунизация, смъртността от морбили е по-голяма от смъртността от коронавирус.

 

Не се налагат по-твърди мерки. Има липса на адекватна информация-колко души са се срещали вече с вируса. Т. е каква част от населението се е срещала с вируса. Трудно може да се направи прогноза. Трябва да се направят тестове за това, за да се прогнозира картината. Притеснявам се за учениците. Не може да се връща ученик, защото е бил без маска. Такива трябва да бъдат осигурени.

 

Д-р Николай Брънзалов уточни:

 

Допуснахме грешка, че не информирахме медиите, че от август искаме личните лекари да издават направления за писиар тестове. Всеки лекар, осъществил пръв контакт с пациент, който проявява симптоми за коронавирус, ще може да издава такова направление. Всички имаме право да получим безплатен писиар тест.

 

Такава е практиката във всички европейски страни. Голяма част от населението ще се тества. Неприемливо е здравноосигурени лица да дават от джоба си за тестове. Много пациенти се отказват заради дългия път сега и вадят и плащат за тест. Ние не установяваме навреме пациентите. Те ходят навсякъде, в градския транспорт.

 

Когато пациент посещава лекар, всички изследвания се издават по негова преценка. Комуникацията е по два вида-или пациентът идва на крака или по телефона. Целта е пациентът да не се разкарва в обществото и да ръси. Сватби и банкети са най-честите причини за разпространение на инфекциите. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 7702 |14.09.2020 Защитникът на Борисов - Стойчо: Протестът се обезсилва . 8| 5187 |03.09.2020 Д-р Стойчо Кацаров: Ако властта може да нарушава закона безнаказано, народът има право да действа реципрочно . 18| 15838 |26.08.2020 Стойчо Стойчев спасява кожата - махна всички публикации за д-р Цветеслава Гълъбова . 23| 8415 |21.08.2020 Журналист: Стойчо да се откаже от ГЕРБ и ще му простим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads