Реклама / Ads
26| 8752 |11.06.2020 НОВИНИ

Д-р Стойчо Кацаров: В НОЩ се занимават с политика, не с медицина. Затова отказаха дебат

.
Д-р Стойчо Кацаров
Медицински основания за извънредно положение няма. Няма никакъв риск, нито сега, нито в далечно бъдеще да е претоварена здравната система. Здравната система бездейства няколко месеца. Други са причините за извънредното положение. Притеснителен е начинът, по който е написан закона. Те могат да обявят извънредна епидемиологична обстановката и по отношение на туберкулозата и други заболявания. Това е по-притеснително.
 

Това каза д-р Стойчо Кацаров в „СтудиоХ“ по ТВ7/8.   

Има един член, който дава изключителни правомощия на здравния министър, свързани с ограничителни мерки. Този Щаб нямаше нужда да съществува. Това са пет човека назначени със заповед на премиера да го съветват. Той не можа да изгради оценка на ситуацията. Нашата страна имаше структури, които можеха да действат.

Те бяха назначени да съобщават лошите новини и да носят последствията от тази работа. В смисъл имаше в изобилие сплашване на хората.  Всички до един в НОЩ са държавни служители. Те са на работа в здравното министерство. Каквото им разпоредят, това правят.

 

Наслушах се на доста глупости-как се показвали недъзите на здравната система. Само за болнична помощ НЗОК е изплатила по-малко на болниците,  отколкото има в бюджета. Видя се, че има слабост при превенцията и лечението на заразните и паразитни болести. Тази система работи много лошо. Няма епидемиологична оценка. Нямаме представа колко души са били болни.

 

Тези хора са на първа линия, а им даваме с 200 млн. лева по-малко. НОЩ ще откажат дебат. Те се занимават с политика, а не с медицина. На тях не им трябва дебат, който да покаже, че решенията им са грешни. Очевидно е, че се взеха поредица от грешни решения. Трябва да има възмездие. Грешките трябва да се наказват. Иначе се самозабравят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5835 |03.06.2020 Д-р Стойчо Кацаров: За COVID-19 властта послуша гласа на паниката, а не на науката /видео/ . 13| 8461 |26.05.2020 Стойчо Кацаров за леглата в ”Арена Армеец”: Колко ни струва упражнението за сплашане на населението? . 6| 5114 |12.05.2020 Д-р Стойчо Кацаров: Здравната система не е претоварена, тя бездейства . 3| 4797 |30.04.2020 Д-р Стойчо Кацаров: Дигиталната революция е подминала МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads