Реклама / Ads
16| 3760 |01.02.2021 НОВИНИ

Стойчо Стойчев смята, че Радев щял да се тества електорално

.
Радев би могъл да бъде притегателен център на различни периферии и сърцевини. Основната банка, от която би черпил ресурс, е БСП. Именно затова е и този спящ конфликт. Радев отвори война. Правилно каза Нинова, че ще чака парламентарните избори, защото той ще се яви на тях под някаква форма - независимо, че не може да участва директно. Никой обаче не го възпира да припознае някоя от съществуващите алтернативи. Така че той ще се пробва на тези избори да се тества електорално.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия политологът доц. Стойчо Стойчев. В предаването "Още от деня" с него бе и Борис Попиванов.

 

Повод за коментарите на двамата е днешното изявление на Румен Радев, в което той обяви намерението си да се кандидатира за нов президентски мандат.

 

"Радев каза: Аз няма да съм номинация на партиите. Аз съм номинация на себе си", посочи още Попиванов и допълни:

 

"Заявката на Румен Радев беше неочаквана, но последователна и характерна за неговото политическо поведение и стил. Той е чужд на конюнктурата "Ще ви кажа, когато му дойде времето". В случая стартираме политическата година по този начин и се връща разговора за политика и алтернатива".

 

Стойчев също е на мнението, че държавният глава се е "разкачил от опеката на БСП".

“Може би е добро времето президентът да реши какво ще прави през следващия си мандат, ако го спечели. Изненада доста и политиците, и анализаторите. Симпатизирам на подобен подход, защото се беше стигнало до ситуация, в която президентът беше поставен в положение да се моли на БСП за подкрепа, което би означавало някаква санкция спрямо неговия мандат", допълни той.

 

По думите му на практика Радев е заявил, че повече няма да бъде партийна номинация и влиза в битката със собствени сили.

 

"С това изявление реално се стартира политическата година и се връща разговора за алтернативата в българската политика. Вече се намираме във фактическа изборна кампания", посочи на свой ред Попиванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 26641 |27.01.2021 Писмо от Добруджа до Борисов и Ангелов: Стойчо Стойчев е починал, молейки се за въздух . 34| 4035 |27.01.2021 Марешки смята, че президентът правел глупости . 18| 4159 |26.01.2021 Николай Малинов смята, че истерията около Навални била с една цел - Русия е назована като враг . 35| 5330 |25.01.2021 Ахладова смята, че ВСС е независим орган. Не разбирала притесненията на ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads