Реклама / Ads
20| 5233 |09.05.2014 НОВИНИ

Стойнев за ГЕРБ: Липсва мисъл за енергетика

.
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев Източник: Булфото
Политическа игра, без мисъл за енергетиката и за отстояването на националния интерес.
 

Това каза министър Драгомир Стойнев, по повод намерението на ГЕРБ за внасяне на вот на недоверие срещу правителството по темата „Енергетика“ броени дни преди изборите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

"Аз виждам в дебатите една добра възможност да направим анализ на сектора - както на нашите политики, така и на техните действия. Надявам се Борисов, който си отиде от власт заради енергетиката, да може да обясни до къде той стигна с проекта Южен поток и дали лихвата от 8%, която той договори беше добра, защо замръзна изграждането на интерконекторните връзки със съседните страни, защо бе спрян износът на ток и кой доведе НЕК почти до фалит", каза Драгомир Стойнев.

"За съжаление, вместо политиците да планират няколко десетилетия напред по ключови теми като енергетиката, те продължават да мислят на дребно в мандати. Добре е, че този дебат ще се води очи в очи в българския парламент, а няма да използваме отново Брюксел за посредник. За мен, да заблуждаваш умишлено ЕК, че в страната ти се нарушава европейското законодателство, е форма на национално предателство", каза Драгомир Стойнев.

"Нямам притеснения за състоянието на дружествата в енергетиката. Само ще ви припомня, че Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на „Български Енергиен Холдинг“ „ВВ+“ със стабилна прогноза. При определянето на рейтингите са взети предвид силната позиция на БЕХ групата на пазарите на електроенергия и газ в страната.

Според Fitch последните позитивни развития относно регулациите на енергийния пазар в България е възможно да доведат до повишена доходност за групата БЕХ през 2014 г. Задлъжнялостта на групата се определя като приемлива, имайки предвид нивата на задлъжнялост на други енергийни компании в Европа", каза Драгомир Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4985 |07.05.2014 Стойнев: Дадохме старт на Южен поток, а Борисов да знае, че тези тръби ще бъдат под земята . 18| 5830 |07.05.2014 К. Добрев към ГЕРБ: Петима спирате Закона за МВР . 17| 5138 |04.05.2014 ГЕРБ: Киев и Москва да покажат воля за намаляване на напрежението в Украйна . 71| 6853 |01.05.2014 Станишев: В картинката на десните липсва човекът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads