Реклама / Ads
12| 5029 |18.09.2013 НОВИНИ

Стойнев: Защитаваме милионите на БГ по делото за "Белене"

.
Правителството следва принципа да отстоява интересите на българската страна и да се води от тези интереси в рамките на всички действия. "Белене" е във фокуса на обществения интерес. Арбитражното производство и всяка информация, свързана с него не може да се ползва безотговорно и непремерено публично.
 
Такава е препоръката на НЕК и адвокатското дружество "Уайт енд Кейс". Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев, предаде репортер на БГНЕС. До приключване на производството трябва да бъдем прецизни по всички публични изявления. Това е единствената причина за нашата лаконичност. Призовавам медиите да оцените тази позиция. МИЕ и лично аз работим в тясна координация с представителите на НЕК, добави Стойнев.

Във връзка с изнесена информация от ГЕРБ за производството между НЕК и "Атомстройекспорт", сме предприели мерки за защита интересите на НЕК. Става въпрос за експерти от всички политически сили, които са участвали в подготовката на проекта АЕЦ "Белене", посочи Стойнев за това, че експерти казват, че имало забавяне. Той обясни, че има отправени покани за разяснения по "Белене" и към Бойко Борисов, и към Трайчо Трайков, и към Делян Добрев, и към Валентин Николов, както и към всички ръководства, които са били в сферата на НЕК и всички експерти. "Няма забавяне в решенията и няма забавяне на действията ни", категоричен е Стойнев.

Икономическият министър подчерта, че НЕК е предоставила информация и е в непрекъснат диалог с представителите си. "Новото ръководство на НЕК е предприело действия за изчиствания на нередности и забавяния, наследени от предишни кабинети. За коментарите по повод кой се бави и кой работи, нека е ясно, че от февруари 2013 г. до май 2013 г. са били нарушени конкретните отношения с "Уайт енд Кейс". Оказаните от адвокатското дружество услуги в този период не са били заплащани. По мое разпореждане казусът е решен и нормалните отношения с консултанта са възстановени. Питам това забавяне от 4 месеца не е ли доста по-притеснително и безотговорно? Питам защо е нарушаван толкова дълго време търговският договор между НЕК и консултанта. Защо НЕК е в тежка ситуация с нарастващи задължения в едно сложно арбитражно дело", изброи част от важните въпроси Стойнев. Той е категоричен, че размахването на кореспонденция, изваждането на факти извън контекста, е вредно и не помага на българската страна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5615 |08.09.2013 Стойнев: Няма да има шок с тока . 43| 6728 |05.09.2013 Драгомир Стойнев: Възможно е "шоково поскъпване" на тока . 19| 5523 |02.09.2013 Драгомир Стойнев: Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса . 13| 5826 |09.08.2013 Драгомир Стойнев: Няма да позволя миньорите да гинат в мините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads