Реклама / Ads
4| 4560 |28.07.2021 НОВИНИ

Столчния кмет на прицел отново. ”Спаси София” иска оставката на Фандъкова

.
Йорданка Фандъкова Източник: БГНЕС
Столичният кмет Йорданка Фандъкова не може да ръководи София и активно работи срещу бъдещето на града. Това посочиха категорично от “Спаси София” и поискаха оставката на столичния кмет. Повод за острата реакция е решението на директорът и редица експерти от “Софияплан” да подадат оставки.
 

От “Спаси София” посочват, че това е опит за превземане на автономно и експертно общинско дружество, защото столичния кмет търси виновник за собствените си провали. 

 

Преди няколко дни стана ясно, че местната управа в София е тръгнала на мисия по издирването на виновник за провалените си планове. Това се случи, след като на общинското дружество "Софияплан" бе възложена допълнителна дейност - да координира прилагането на стратегиите си. Става дума за единственото предприятие към Столичната община, което е критично към политиките по управлението на града от страна на Йорданка Фандъкова. Негова работа бе да работи по следващия Общ устройствен план на София. Бе назначен нов, допълнителен зам.-директор и бе натоварено с отговорността за изпълнението на всичко написано в плановете. Но без да има бюджет за това.

 

Промяната беше приета с гласовете на съветниците от ГЕРБ и ВМРО. 

 

Според “Спаси София” именно те са разрушили единственото работещо общинско предприятие, което в последните години е лъч нормалност в столицата. 

 

“Притеснителното е, че тази атака идва в ключов момент за столицата. Предстои изготвяне на нов ОУП, който да предопредели развитието на СОфия за следващите десетилетия. Подозирам, че целта е една - да може ГЕРБ да позволи още повече презастрояване, хаос, корупция и терени за “наши” хора”. Не случайно за нов директор се гласи човек, който няма нищо общо със София, но пък е бивш съветник на Томислав Дончев”, посочва Андрей Зографски. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3550 |22.07.2021 Кметът на Благоевград отмени бонуси на общински служители . 15| 4530 |18.07.2021 Кметът на Мадара напусна ИТН заради излъгани очаквания . 2| 3694 |16.07.2021 Трима бивши зам.-кметове на Благоевград са си договорили обезщетения за 60 000 лв. . 3| 2873 |14.07.2021 Новоизбраният кмет на Благоевград полага клетва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads