Реклама / Ads
0| 7619 |29.05.2022 НОВИНИ

„Страшна каша“: Скандални разкрития на Дунчев за назначение на член на БСП-Сърница в Регионалната дирекция по горите

.
Александър Дунчев
Скандални разкрития на депутата от „Продължаваме Промяната“ и бивш изпълнителен директор на Агенцията по горите Александър Дунчев за назначения на член на БСП-Сърница в Регионална дирекция по горите-Пазарджик без провеждане на конкурс, с протокол, който той сам е подписал и според Дунчев без необходимия опит за длъжността, която заема.
 

„На 29 януари 2022 г. изпълнителното бюро на една лява партия (б.р. БСП) в село Сърница зам.-председателят г-н Мосов и г-н Перушниски са подписали протокол, в който г-н Мосов се самопредлага да стане горски инспектор в Регионална дирекция по горите - Пазарджик, която беше моя подчинена структура в Агенцията по горите. На 20 май човекът става горски инспектор, при условие, че доскоро е бил кандидат-кмет, партиен функционер, бизнесмен и няма нищо общо с горите. И къде ще проверява в Сърница, кой ще проверява фирмите, които се отчитат на партиите, които имат отношение към горите“, разказа Дунчев пред bTV.

 

Според него това става със знанието на министъра на земеделието и горите Иван Иванов и лидерът на левицата и вицепремиер Корнелия Нинова.


.
Източник: стопкадър bTV

 

По думите му всички хора са роднини и щяло да стане „една страшна каша в Сърница“.

 

„Това не се прави случайно, кой ще има интерес от всичко това, освен ти държиш властта, да сложиш навсякъде свои хора, които да покровителстват определени фирми, да мачкат останалите, които не са съгласни. Тези фирми винаги намират начин да се отчитат и да помагат на кметовете. Тези пари после отиват към централите – не само на тази партия. Това не е само в горите, това е навсякъде“, твърди Дунчев.

 

„Такива неща ни връщат 30 години назад, към комунизма“, добави той.

 

Дунчев заяви, че още преди месец е споделил документа с цялата парламентарна група: „Включително със зам.-министър Иван Христанов се разбрахме да изчакаме да си назначат Мусов, за да докажем, че протоколът е истински“.

 

По думите му уволнени за схемата трябва да бъдат хората от най-високо ниво.

 

Малко по-късно, отново пред bTV, председателят на местната организация, който е първото предложение за назначение според протокола Гюрсел Мусов потвърди, че от няколко дни е горски инспектор в Регионалната Дирекция по Горите - Пазарджик, но каза, че не знае за показания протокол. Венцислав Перушински, който според документа, е подписан като зам.-председател, също отрече да е виждал протокола.

 

А иначе Александър Дунчев нарече управляващата коалиция „безпринципна“, но по-добра от ГЕРБ: „Няколко човека се опитваме да обясним, че е недопустима бецпринципна компромисност, но не всички могат да го прилагат“.

 

Що се отнася до приетите тази седмица промени в Закона за опазване на околната среда, които върнаха възможността за обжалване на втора съдебна инстанция при спорни екооценки, но от юли 2024 година, той призна: „Направихме безпринципен компромис, но нашата безпринципна коалиция го наложи“. Според Дунчев така приетият текст е подигравка и затова е поискал от президента да наложи вето. Депутатът твърди, че най-силен натиск срещу връщането на втората съдебна инстанция е идвал от Министерството на регионалното развитие, в което министър е Гроздан Караджов от „Има такъв народ“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4072 |12.05.2022 ДБ направи скандални разкрития за градския транспорт в София . 13| 6414 |30.01.2022 Борис Бонев със скандални разкрития за София: За една и съща лампа се плаща между 1000 и 5000 лв. . 7| 4625 |29.06.2021 Министър Минеков сезира Прокуратурата: Събрах много доказателства за скандалните ремонти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads