Реклама / Ads
0| 5959 |10.03.2022 НОВИНИ

Нинова: Дунчев вероятно е огорчен, че не стана министър

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Твърденията на Александър Дунчев не са позиция на „Продължаваме промяната“. Говорих с премиера Кирил Петков и получих отговор „не“. Г-н Дунчев е много лично ангажиран човек. Тъй като той беше кандидат за министър на земеделието при преговорите за правителството и не се случи, допускам, че е огорчен.
 

Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова във връзка с изнесените от депутата от ПП данни за измамни схеми в горите и земеделието.

 

По-рано днес в интервю Александър Дунчев заяви, че „има тотална чистка в системата на горите и то не на калпазани и схемаджии“.

 

„Ще проверим твърденията“, заяви тя и попита:

 

„Може ли зад тази атака да стоят всички онези фирми, които ощетихме, въвеждайки това държавните горски стопанства сами да секат и да продават дърва на ниски цени на населението“.

 

„Беше елиминирана горската мафия“, твърди Нинова.

 

„Комисията за защита на потребителите направи над 200 проверки в сряда. При тях бяха констатирани няколко случая на над 3 лв. надценка на около 100 различни марки олио. Търговецът товари цената. За всички тези проверки сме сезирали Комисията за защита на конкуренцията“, съобщи още вицепремиерът и министър на икономиката. Нинова призова гражданите да не се презапасяват с олио, защото по-високото търсене изкуствено би повишило цената.

 

„Само със стабилна икономика ще излезем от ситуацията. Имах среща с ръководството „Агрополихим”, защото земеделските стопани алармираха, че ще има затруднения заради забавени доставки на торове. Уверявам хората, че предприятието работи на пълни обороти и не зависи от доставките на газ”, каза още тя и разкри, че Министерството на икономиката и индустрията започва работа по изграждане на индустриална зона във Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4365 |10.03.2022 Икономист: Вероятно ще се стигне до глобална рецесия . 0| 2865 |10.03.2022 Александър Дунчев: Има тотална чистка в системата на горите и то не на калпазани и схемаджии . 0| 3002 |08.03.2022 Нинова: България не изнася оръжие за Украйна, тази лъжа е опасна за националната сигурност . 0| 3430 |02.03.2022 Втори опит: Русия и Украйна сядат на масата за преговори вероятно утре сутрин в Беловежката гора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads