Реклама / Ads
149| 9610 |04.07.2013 НОВИНИ

Сугарев: Не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка

.
Едвин Сугарев
Едвин Сугарев гладува вече девети ден. Първите три дни от гладуването били най-тежки. Сега минали и той се чувствал много добре, във форма. После идвал един момент, в който гладът въобще не се усещал.
 

После отслабваш все повече и повече, не можеш да се подлагаш на големи натоварвания, но това така или иначе е много дълъг период. Той може да продължи 30-40 дни, обяснява Сугарев по БТВ.

 

Държавна сигурност не си е променила методите и оперативните мероприятия. Първата, която гладуваше, вече прекрати гладната си стачка. И на мен ми се обади премиерът с молба да прекратя гладната стачка. Почна да ми обяснява как работел за България. Аз му казах, че не е вярно и напразно си хаби думите. И отказах да я прекратя, добави Сугарев.
 

От три дни заедно с него гладува и приятелят му фотограф Николай Генов. Роднини и приятели му звънят непрекъснато по телефона, за да му разкажат как е днес на протеста. Десетки хора ми пишат мейли, правят подписки в моя защита. Закачат на вратата със сини балончета разни поздравления. Но аз не съм важен. Важно е болната страна да бъде излекувана. Аз ще гладувам, докато гладната стачка постигне целите си, няма да се откажа, твърд е Сугарев.
 

Той смята, че не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка и прави сравнение на сегашната ситуация с тази, срещу която е гладувал предния път, т.е. правителството на Любен Беров. Или правителството на мафията, както го наричат най-често. Оттам започна голямото тъпчене на България на едно място, оттам събраха мускули престъпните групировки, различните олигарси, както ги наричаме сега.


Откакто е започнал гладната си стачка, Сугарев не е ходил на протеста, но следял всяка стъпка на кабинета. За пропилените усилия ми е мъчно, защото ако не беше така, можеше животът ми да протече по друг начин, заключава Сугарев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6242 |30.06.2013 Сугарев: Орешарски ми се обади да спра стачката, но отказах . 27| 5234 |27.06.2013 Едвин Сугарев: На нови избори ситуацията ще е различна . 93| 6740 |26.06.2013 Едвин Сугарев: Ще гладувам до падането на правителството или до смърт . 43| 5386 |01.05.2013 Eдвин Сугарев: Не очаквам присъди по случая с подслушванията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads