Реклама / Ads
4| 5185 |08.04.2010 НОВИНИ

Свързаха Ахмед Емин със смъртта на Чората

.
Ахмед Емин
Ахмед Емин е свързан с делото за убийството на Чората. "Секретарят на Доган е разговарял с магистрати за делото на убития Ангел Димитров". Тази информация достига до един от подсъдимите на процеса за смъртта на Чората Мирослав Писов
 

"Другият човек, който силно се намеси в случая бе Людмил Георгиев, който беше в централния съвет на ДПС. Чората му се пада племенник. Много странен е и фактът, че Ахмед Емин и професор Радонов, който бе назначен да прави експертиза под натиска на ДПС се самоубиха в един и същи ден", казва бившият полицай.

По думите му наркомафията финансира партии, като добави, че знае за среща на политици и мафиоти в ресторант "Русалка" в Благоевград малко преди да ни уволнят от МВР, пише вестник "168 часа"..

"Осъдителната присъда за мен и колегите имаше за цел да покаже на останалите полицаи, че всеки който разваля схемите на големите играчи, го чакат ужасни неприятности", разказва Писов. Според него разправата с него започва заради разработка, при която са заловени 860 кг кокаин в Испания, както и за разбиването на нарколаборатория за амфетамини в Разлог. Тогава един от арестуваните е Чората, който при ареста си умира.

Писов разказва, че преди да се самоубие Ахмед Емин е разговарял с общинския съветник на ДПС в Сандански, който от своя страна е близък на бившия съдия в града Илия Янев, както и с други представители на съдебната власт за случая "Чората".

Frognews.bg припомня, че Ангел Димитров - Чората почина при задържането му по време на операция "Респект". Петима полицаи Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на 82 години затвор и над 150 000 лв. неимуществени щети. Отначало от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт, но после благодарение на чичо му беше направена втора експертиза, която доказа побоя. Веднага след това беше отстранено ръководството на благоевградската полиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5092 |17.03.2010 Шоуто "Ахмед Башев - 1 година по-късно" не се получи . 9| 5057 |16.03.2010 Без натривки от Доган за смъртта на Ахмед Емин . 4| 4595 |12.03.2010 ДАНС : Ахмед Емин не е убит, но се работи . 20| 7645 |04.03.2010 Обраха вилата на Ахмед Доган?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads