Реклама / Ads
2| 6638 |14.07.2017 НОВИНИ

Светлозар Лазаров искал да командва МВР и ДАНС като съветник на военния министър?

.
Светлозар Лазаров и Цветлин Йовчев по времето, когато се оправдаваха за трагичната операция в Лясковец
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров имал мерак да става съветник на военния министър Красимир Каракачанов. Тази версия за кариерното развитие на Лазаров споделиха пред Фрог нюз източници от парламента и службите за сигурност.
 

Според тях, причината е, че преди окончателно да се разпределят ресорите между министрите, се смятало, че Каракачанов ще поеме отговорността върху МВР, ДАНС, службите за разузнаване и подслушване. Според източниците ни, Лазаров, който е считан за част от модела КОЙ, се надявал, че от височината на  този пост би могъл да командва всички  служби за сигурност.  Това, обаче не се се случило. Предполага се,  че Каракачанов  приел резервирано тази идея, заради негативите, които носи Лазаров за „ювелирната” акция в Лясковец и смъртта на командоса Емил Шарков.

 

Не е тайна, че при всяко споменаване на Лазаров в обществото или при негова публична поява, името му автоматично се свързва с трагедията. По тази причина зетят на Камен Пенков, близък до БСП и развиващ огромен охранителен бизнес, бил „тактично” внедрен коалиционния партньор на патриотите- „Атака”. Така Светлозар Лазаров се обзавел с длъжността „координатор” във въпросната политическа формация. Наскоро бившият главсек на МВР обясни в тв интервю, че избрал „Атака”, тъй като била национално-отговорна партия. Любопитното е, че този рефрен повтарят задължително като опорна точка всички атакисти, пред които стои микрофон.


Припомняме, че в крайна сметка на Каракачанов беше възложено да следи МВР, Държавната комисия по сигурността на информацията, както и  държавните агенции „Архиви“ и „Държавен резерв и военновременни запаси“. Премиерът Бойко Борисов остави за себе си държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7265 |05.07.2017 Светлозар Лазаров се обяви против протестиращите полицаи . 0| 5555 |03.07.2017 Баща преби акушерка в София, искал плацентата на детето си . 7| 13736 |28.06.2017 И служители на НДК проговориха! Боршош ги е натискал . 3| 6719 |23.06.2017 Прокуратурата: Марешки искал да наложи монопол на пазара за лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads