Реклама / Ads
8| 3356 |20.01.2021 НОВИНИ

Светослав Малинов: Тези избори ще бъдат нечестни

.
Светослав Малинов Източник: БГНЕС
Българското правителство, и можем да бъдем и по-конкретни – партията ГЕРБ не направиха нещо да облекчат гласоподаването в условията на пандемия. Имаше поредица от мерки, които можеха да бъдат предприети. Тези избори ще бъдат нечестни.
 

Това заяви доц. Светослав Малинов, ръководител на катедрата по политология на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и бивш евродепутат, в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус” „Това е България”

 

На практика ще се направи абсолютния минимум, и избирателната активност ще бъде много по-ниска, отколкото би била в нормално време или ако правителството беше твърдо се заело със задачата да облекчи българските избиратели. Така че моята прогноза, че най-вероятно партията ГЕРБ е решила да не прави нищо, тази прогноза се сбъдна, и за жалост в случая имаме много неприятната ситуация, при която бездействието, не нарушаването на закона, а просто бездействието на практика прави изборите силно непредставителни. Това е нещо, което се случи. Ние в момента като български граждани, всички имам предвид, имаме нужда от висока активност, от убедително проведени избори и здраво мнозинство в следващия парламент. Това нещо не виждам как ще случи.

 

Тези избори ще бъдат нечестни не във формалния смисъл на думата, а може и във формалния да бъдат, но това е друг въпрос, те ще бъдат нечестни, защото в тази ситуация, когато се работи или активно както се казва се бездейства по посока на ниски избори, правителството, кандидатите на управляващата партия ГЕРБ ще имат огромно предимство. Те са познати, партията е организирана, има повече пари. Останалите ще се борят да им научат имената. И това е ситуация, в която наистина изборите ще бъдат нечестни от самото начало, каза още той.

 

Видеонаблюдението при броенето на гласовете може да бъде въведено без проблем, и това ще успокои страстите. Отказът да се направи това за мен е не просто неприятен, защото намалява възможността за честни избори, и отказът на ГЕРБ да направи и малкото, което може да се направи, което няма да им навреди, показва, че може би в ГЕРБ се готвят за сериозна манипулация в изборния ден, което вече би било ужасно. Така че всички неща, и паралелно преброяване, и общи застъпници на партиите, договорки за опазване на гласовете са абсолютно задължителни. Не е необходимо обаче това да става на най-високо оперативно ниво, защото отношенията между партиите на политическо най-високо ниво не са добри. И в крайна сметка тази реалност трябва да се приеме, смята МАлинов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11067 |10.01.2021 Илиян Василев: Да не си играем на геостратези, Русия чрез „Балкански поток“ диверсифицира газа за Сърбия . 50| 7239 |06.01.2021 Аламанов: Държавата да каже - дебили ли сме тези, които си затваряме бизнесите, за да спазваме мерките . 14| 6470 |15.12.2020 Бимбалов: Тези отгоре са деградирали като личности отдавна . 31| 4440 |06.12.2020 Д-р Брънзалов за ваксините: Стига сме се филмирали с тези чипове!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads