Реклама / Ads
4| 5835 |26.12.2019 НОВИНИ

Световноизвестен оперен певец стана длъжник на непознати в България

.
Световноизвестен оперен певец се превърна в длъжник на непознати в България. Борис Рубашкин е осъден да плати над 150 000 лева на жена, която не познава заради запис на заповед, съобщи бТВ.
 

87-годишният творец е почетен жител на Залцбург, награждаван е многократно от президентите на Австрия и България.


През 2017 г. Борис Рубашкин пристига в София и продава наследствено жилище в квартал "Красно село".


Семейство от Благоевград купува апартамента за 140 000 евро, а година по-късно научават, че с имота има проблем.


"Бяхме изненадани от депозирана срещу нас искова молба от непознато за нас лице - Диана Л. Димитрова, която твърди, че г-н Чернорубашкин не се е подписвал на нашата сделка за продажбата на имота и че в графата продавач не стои неговият подпис, а подписът на някое друго лице", обясни Екатерина Васева, собственик на апартамента.


Така се иска сделката да се обяви за нищожна, а жилището да се продаде, за да покрие дълговете на Рубашкин към Димитрова.


"Никога не съм чувал за нея, не съм я виждал и не я познавам. Това е първоначалната сума - 110 хиляди, която стигна до 150 и не знам колко", каза Рубашкин.


"Нямам представа какви са мотивите на тази госпожа, която очевидно не го познава. И в показанията до прокуратурата и полицията е потвърдила, че не го познава - по какъв начин се е снабдила с този документ", допълни Екатерина Васева.


Пред разследващите кредиторката на певеца обяснила, че е намерила запис на заповед сред вещите на своя съпруг. Диана Димитрова не коментира.


"Не знам какво се е случило в миналото. На мен ми е даден един документ, аз съм използвал този документ в съда. Появи се един адвокат, той получи документите от името на Ч и не възрази", съобщи Веселин Видолов, адвокат на Диана Димитрова.


Рубашкин обаче няма представа кой е адвокатът, който се е явил да го представлява.


"В момента, в който се получи твърдение, че документът бил неистински, ние сме спрели незабавно изпълнителното дело до установяване на това, което се е случило", каза още Видолов.


Адвокатите и на Димитрова и на Рубашкин сигнализират прокуратурата.


"Очаквам на моята възраст да се сложи край на това дело. Не съм измамил никого през живота си", категоричен е Рубашкин. По случая се водят серия съдебни дела.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5459 |30.10.2019 Пребиха певеца Ивайло Колев в София . 3| 8631 |26.09.2019 Разкриха убийството на популярния руски певец Михаил Круг . 2| 5179 |27.03.2019 Спаси София: Примитивни профани заличиха творба на световноизвестен артист . 1| 5281 |25.05.2018 ”Пирогов” привлече световноизвестен наш лекар от Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads