Реклама / Ads
3| 8516 |26.09.2019 НОВИНИ

Разкриха убийството на популярния руски певец Михаил Круг

.
Седемнадесет години след убийството на обичания рицар на руския шансон Михаил Круг, бе разплетена загадката около смъртта му, съобщи Следственият комитет на Руската федерация.
 

Бившият член на бандата "Тверски вълци" Александър Агеев признава, че през 2002 г. заедно с Дмитрий Веселов се промъкнал в къщата на певеца с цел да откраднат антикварни вещи и семейни ценности. Случайно се сблъскват с певеца и близките му и в паниката си го застрелват.

 

Д. Веселов е убит през 2003 г. от друг член на бандата,  Александър Осипов, който му отмъстил за смъртта на любимия си певец. В момента Ал. Агеев излежава доживотна присъда за серия поръчкови убийства.

 

"Агеев призна, че по поръчка на криминален бос от гр. Твер, известен с прякора Лом (Железен лост) и убит през 2006 г., заедно с Веселов прониква в къщата на Михаил Круг. Двамата предварително са информирани, че певецът и семейството му са заминали извън града. Имали намерения само да откраднат антикварни предмети и бижута“, съобщават следователите.

 

Поръчителят на акцията е разчитал след кражбата Михаил Круг да се обърне към него с молба за помощ и той „да издири“ откраднатите предмети срещу прилично заплащане.

 

„Ала певецът неочаквано се върнал в дома си и изненадал престъпниците. Веселов се опитал да елиминира тъщата, но когато се сблъскал лице в лице с певеца, го прострелял с пистолет ТТ, калибър 7,62 мм, след което застрелял и кучето, което пазело хола на първия етаж. След стрелбата Веселов и Агеев бягат от местопрестъплението. Певецът Михаил Круг умира в болницата в Твер от огнестрелни рани в гърдите и корема“, завършва коментарът на Следствения комитет.


Михаил Круг (с истинска фамилия Воробьов) е роден през 1962 г. в гр.Твер (тогава Калинин). Става известен след 1994 г. с т. нар. блатни и затворнически песни, популярни в Русия още преди 1917 г. Талантът му се разкрива с цялата си пълнота в песните "Владимирский централ", "Золотые купола", "Девочка-пай", «Я прошёл Сибирь», «Здравствуй, мама», «Окончен процесс (Я горько рыдаю)» и др.

 

Дава благотворителни концерти в безбройните затвори на Русия. Печели песенни конкурси. Гастролира в десетки руски градове. В Германия, Израел и САЩ е носен на ръце от рускоезичните емигранти.

 

Топлият му, пълен с болка и безнадеждност глас, предава разочарованието и безпътицата на милиони руски хора, смачкани от бездушната тиранична държава на царе, генерални сеткретари и джуджета-подполковници от КГБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4253 |18.09.2019 Разкриха група за трафик на дрога и оръжие . 1| 4482 |12.09.2019 Разкриха схема за трафик на органи у нас . 2| 5371 |05.09.2019 Наши адвокати разкриха пред Комисията по петиции на ЕП злоупотребите от банки и ЧСИ-та . 2| 4483 |31.08.2019 Задържаните за убийството край Негован остават в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads