Реклама / Ads
0| 2699 |16.09.2022 НОВИНИ

Таксиметрови шофьори с демонстрация в София заради прострелян техен колега

.
Източник: БГНЕС
Таксиметровите шофьори излизат на демонстрация в София днес. Причината – искат да подкрепят своя колега Апостол Вълчев, който през 2017 беше прострелян по време на работа от двама клиенти край Ямбол.
 

След серия от съдебни дела, намаляване на присъдите на извършителите и изменение на обвинението от предумишлен опит за убийство с цел грабеж на „сплашване“ и средна телесна повреда, делото е насрочено във Върховен касационен съд за този петък от 09:00 часа.

 

Припомняме, че на 11 декември 2017 г. непълнолетният тогава Костадин Стоянов и 18-годишният боксьор Симеон Димитров простреляха тежко с незаконно оръжие таксиметровия шофьор от Ямбол Апостол Вълчев.

 

След курс с таксито двамата стрелят по шофьора в гръб без предупреждение и без да кажат нищо. Въоръжени са с нож, газов пистолет и преработена на огнестрелна въздушна пушка с куршум 22-ри калибър с разпробит връх. Незаконният боеприпас се пръска в тялото на Апостол и засяга белия му дроб, спуква диафрагмата му, минава на милиметър от аортата, а парче от него засяда в миокарда и не може да бъде извадено. Проектили са пръснати навсякъде в меките тъкани.

 

Апостол по чудо оцелява след сериозна кръвозагуба и серия от животоспасяващи операции, но в тялото му и до днес остават проектили от незаконния дум-дум куршум. Отстранена е и 1/4 от белия му дроб.

 

Извършителите са установени и задържани от МВР, но Бургаският апелативен съд бързо пуска на свобода единия от стрелците.

 

„След серия от отлагания на делата срещу двамата, както и с различни адвокатски трикове на няколко различни съдебни инстанции, обвинението им по странен начин е променено в Апелативен съд Бургас от „предумишлен опит за убийство с цел грабеж“ на „сплашване с цел грабеж и средна телесна повреда“. Сега делото достига до Върховен касационен съд, където ще бъде гледано от магистратите от 2-ро наказателно отделение утре. Националният таксиметров синдикат апелира към всеки таксиметров шофьор в България да се присъедини в 8:00 ч. на 16 септември 2022 г. пред Съдебната палата в София в подкрепа на колегата Апостол Вълчев и ясно да заявим позицията ни относно ПОДМЯНАТА НА ОБВИНЕНИЕТО срещу убийците на таксиметрови шофьори. Искаме от ВКС истинска справедливост, а не подменено обвинение за тези, които ни убиват на работните ни места!“, пишат от синдиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2727 |14.09.2022 Няма край - нова ”порция” пияни и дрогирани шофьори хвана МВР . 0| 2761 |13.09.2022 Нова ”порция” пияни и дрогирани шофьори задържа МВР . 0| 5074 |13.09.2022 Експерти предлагат шофьори, седнали зад волана пияни, да се изпращат на психиатър . 0| 2684 |31.08.2022 Полицията пак отчита за засечени пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads