Реклама / Ads
15| 5031 |24.10.2020 НОВИНИ

Таня Андреева: Да си дадем сметка, че икономиката не зависи от заведенията

.
Таня Андреева
В Шейново работим при всички противоепидемични мерки. Има 5-6 колеги, които са болни и им пожелавам бързо възстановяване. Това каза бившият здравен министър Таня Андреева по БТВ.
 

През следващите дни и месеци трябва да има много сериозен план за действие. За всички бе ясно, че есенно-зимния период ще бъде предизвикателство. Това е сезонът, в който вирусите се чувстват в разкош.

 

Трябваше да сме подредени в мерките. Всяко действие оттук насетне ще е действие на по-строги мерки. Когато не си си свършил работата навреме, всяка мярка ще е по-тежка. Липсва анализ кое от пролетта се променя сега. Причините за увеличените заразени са комплексни. Ние имаме най-меките мерки в Европа. Хигиената, дистанцията, доброто проветряване и носенето на маски са определящи. Ние сме царе на дебатите.

 

Трябва да си дадем сметка-икономиката не зависи от заведенията. Трябва да предвидим къде тези мерки не могат да се спазват добре-заведенията и училищата. Нашите деца са сериозен фактор за разпространение. В училище средата не може да се контролира. Не във всяка класна стая има чешма и сапун. Това има значение. Притеснявам се и за учителите.

 

За това се питаме ще издържат ли училищата. В случая трябва да изберем от двете злини по-малката. Това е нещо, което ще свърши. То няма да е през целия ни живот. И точно затова трябва да сме търпеливи и предпазливи.

 

Вероятно ще има доброволци, но това няма да реши проблема с недостига на кадри. Този проблем е от много години. В този момент трябва да видим какви мерки ще предпазят здравите-лекарите и сестрите. За да могат те да се справят със случаите на болнично лечение.

 

Засега няма публикации, че вирусът преминава през плацентата и може да зарази бебенцето. Бебетата и малките деца са пощадени от този вирус. В нашата болница има бейби бум. Управляващите трябва да се базират на научния капацитет и да не се опитват да си осигурят социално спокойствие, оставайки тази инфекция да се развива спонтанно.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5301 |26.08.2020 Гешев: Нямаме отношение по темата с Конституцията. Ако поискат становище - ще дадем . 12| 7668 |24.08.2020 Таня Андреева: Косите ми настръхват, като чуя за съвместна група между МОН и МЗ . 14| 42413 |30.05.2020 Десислава Малинова: Да дадем на Борисов 363 лв. и да преживее един месец с тези пари . 3| 5612 |24.05.2020 Учителят Теодосий Теодосиев: Трябва да носим духа като кошница с богатство, за да го предадем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads