Реклама / Ads
0| 102793 |10.04.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тарикати продават имоти на космически цени, идиоти ги купуват

.
Българско имотно предложение на абсурдна цена...
Къща в Сиена, Италия, се продава за 95 хил. евро. Тя се състои от 3 спални, кухня, хол с камина, баня с тоалетна, изба, тераса 30m² с красив изглед. На 95 км е Флоренция, а на 50 км - Средиземно море. Къщата е обзаведена перфектно, по стените са подредени оригинални картини.
 

Подобно е положението с цените във Франция, Испания, Португалия, Германия. В съседна Турция се продават чудесни имоти и жилища почти на половина по-евтини от подобни в България. В добър квартал на Истанбул напълно обзаведен апартамент от 245 кв. м. в затворен комплекс се продава за 213 хил. евро.
В Гърция цените са сходни с тези у нас, но предлаганите имоти като качество и месторазположение са далеч по-привлекателни.



.
Жилище до Сиена, Италия, което е 120 кв. м. и се предлага за 135 хил. евро

Някакви идиоти, които пълнят медиите с платени участия и пуликации, ни манипулират, как цените у нас скачали като ужилени заради войната в Украйна, инфлацията, поскъпване на някои строителни материали и пр. Това сигурно го има, но далеч не и в размера, за който ни говорят наглеците от строителния бранш и агенциите за имоти. Картелът е очевиден. Изкуствено поддържат високи цени, на хората се внушава, че е най-добре по време на криза да инвестират в недвижими имоти. Никой не говори за ниското качество на изпълнение, за скапаните материали, вложени в строителството, за калпавото проектиране и изпълнение, за неуредиците по собствеността, тежестите на строителни фирми и фирми продавачи.

 

Дори в САЩ, в големи градове или в квартали и селища до тях се продават перфектни къщи и имоти с всички възможни екстри и обзавеждане на цени от 60 до 300 хиляди долара. На такава цена в България се предлагат истински съборетини, къщи с клозети на двора, незавършени жилища в големите градове и прочие имотни недоразумения.
Лъжат ни! Но не са виновни строителите и търговците, част от които от години са в редичките на милионерите и олигарсите, а всички наивници, които теглят кредити като малоумни, продават каквото имат в провинцията на безценица и купуващи каквото им попадне в София, само и само да станат столичани или да осигурят следващите поколения. Страшна простотия и примитивизъм.
В сегашната криза тарикатите продавачи, ще изпързалят идиотите купувачи – едните ще трупат пачки, другите ще плачат и ще са роби до гроб.
Трябва малко и акъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5646 |16.02.2022 Шефът на стоковите борси: Краставици се продават по-скъпо, отколкото свинското . 6| 6013 |27.12.2021 За българите най-стабилната инвестиция си остават имотите, категоричен е финансист . 1| 4544 |13.12.2021 България в топ 3 за най-евтини недвижими имоти в света . 9| 11243 |09.11.2021 Хампарцумян за цените на имотите: Надува се балон, няма причина да струват колкото в Атина и Виена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads