Реклама / Ads
19| 5768 |25.02.2015 НОВИНИ

Таско Ерменков за Фрог: Вече говорим за коалиция „4 +”

.
Таско Ерменков
В този случай не говорим за политически, а за корпоративен знак. Това каза пред Фрог нюз Таско Ерменков от БСП, за това, че ДПС подкрепи ГЕРБ за взимането на заем от 16 млрд. лв.
 

Ние една седмица сме във ситуация на грубо пазаруване на депутатски гласове. Днес поставихме рекорд на Гинес. За половин час почивка бяха купени още две парламентарни партии - АБВ и ДПС. А иначе политиката на ДПС не е никак учудваща. Разбира се, няма да правим сензация от това, че те са подкрепили финансовите параметри на ГЕРБ. Вече ясно можем да говорим за една коалиция, която се нарича „4 +”, обясни депутатът.

Той посъветва да се видят записите от камерите по време на дебата. Ако прегледате записите от днешното парламентарно заседание, ще видите как в един момент цялата група на ДПС беше излязла. Най-вероятно имаше набиване на обръчи. Не искам грубо да говоря, но имаше и раздаване на пликове.

На въпрос дали е изненадан от факта, че Радан Кънев е гласувал „против” дълга на първо четене, Таско Ерменков каза: Вие видяхте, че всички колеги, които се изказаха от Реформаторския блок бяха твърдо за тегленето на този заем. Ако трябва да говорим за вкарването на България в дългова яма, то този процес започна още по времето на г-н Иван Костов. Така, че днешната политика и поведение на Реформаторския блок е както се казва поведение на добрия ученик, научил урок от учителя си. А това, че Радан Кънев не подкрепи дълга на първо четене, беше едно популистко пиар упражнение, в което да каже: „Абе, вижте, ние тук имаме все пак наше собствено мнение, но много не се съобразявайте с него. Или ако трябва да го поставя малко на шеговита основа, те бяха днес в ролята на критиката, която обикновено смиреният подчинен отправя към началника си: „Г-н началник, и аз имам собствено мнение, но не съм съгласен с него”.

 

Според мен днес беше допуснато нещо, което е недопустимо да се случва в нормална, демократична парламентарна република. Става дума за правото на един депутат да прави промени и да внася предложения между първо и второ четене. То беше отказано официално от парламентарната трибуна. За мен това е конституционно нарушение и ако ръководството на парламентарната група реши, аз твърдо ще се подпиша под едно искане към Конституционния съд да разгледа този въпрос, заключи Ерменков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5325 |24.02.2015 Делийски за Фрог: Плевнелиев дава заявка за втори мандат . 67| 11668 |24.02.2015 Кольо Парамов пред Фрог: Ако Буров беше жив, щеше да ни заплюе . 4| 8682 |24.02.2015 Първо във Фрог: Спиридонов нов шеф на ГДБОП, Терзийски поема ГДНП . 2| 7595 |23.02.2015 Първо във Фрог: Шефът на криминална полиция аут от МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads