Реклама / Ads
2| 4406 |17.02.2019 НОВИНИ

Таско Ерменков: Подкрепата на ДПС за ГЕРБ е за дисциплиниране на патриотите

.
Таско Ерменков
Не опозицията, а демокрацията загуби от промените в изборния кодекс. Подкрепата, която получава ГЕРБ от ДПС действа дисциплиниращо на ”Обединени патриоти”, защото разберат, че не са незаменими.
 

Това коментира депутатът от "БСП за България" Таско Ерменков пред БНТ.

 

„Битката в парламента не ние я загубихме, а демокрацията. Да се надяваме, че с усилията на омбудсмана, на президента и на онези депутати, за които демокрацията е на първо място, а не партийната дисциплина и далаверата, ще подкрепят ветото на президента, ако той го наложи, и в България ще се възвърне нормалния, демократичен начин за водене на избори“, каза Ерменков.

 

Таско Ерменков посочи, че ДПС подкрепя ГЕРБ във всички ключови гласувания, включително за бюджета и Избирателния кодекс. Според него това действа дисциплиниращо на "Обединени патриоти", давайки им да разберат, че не са незаменими. „ДПС е в сянката на властта и подкрепя ГЕРБ в ключовите моменти.“, коментира депутатът.

 

Ерменков заяви, че отказът да бъде приет предложения от БСП регистър на избирателите, не е в интерес на малките партии, тъй като няма да бъде дадена възможност за прочистване на "мъртвите души".

 

Ерменков смята, че увеличаването на праговете за преференциите, ще намали избирателната активност и желанието на избирателите да се включат в изборите.

По Ерменков каза, че въпросът е "семеен" и ще бъде решен в партията на започващия днес пленум.

 

„Всеки, който ще доведе до обединение на леви партии на базата не на математика, а на принципи, е добре дошъл при нас“, каза той по повод желанието на АБВ за коалиция с БСП. По думите му въпросът е "семеен" и ще бъде решен в партията на започващия днес пленум.

 

Според него машинното гласуване би намалило вероятността от фалшифициране на изборите и би намалило недействителните гласове.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4125 |28.11.2018 Първан Симеонов: Има ерозия в подкрепата на управлението . 1| 3800 |14.11.2018 Немски институт: Корупцията удря подкрепата за демокрацията в Източна Европа . 6| 4133 |01.10.2018 Сергей Станишев: Подкрепата на договора за Македония ще позволи членство в ЕС и НАТО . 4| 4456 |26.09.2018 Таско Ерменков за Фрог: Теменужка Петкова да каже ще предоговаряме ли цените на газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads