Реклама / Ads
40| 13326 |24.10.2020 НОВИНИ

Татяна Дончева: Може да се стигне до предсрочен вот, омразата към ГЕРБ е непреодолима

.
Татяна Дончева
Не е ясно, че няма да има предсрочни избори. Може да се стигне до предсрочен вот. Това коментира лидерът на “Движение 21“ Татяна Дончева пред БНР.
 

"Бихме ли могли да прогнозираме, че искрата може да я запали едно влизане на прокуратурата в президентството? Не можехме да го прогнозираме дори три дни преди това", каза тя.

 

По думите ѝ омразата на обществото към властта е достатъчна, за да се случи нещо неочаквано. Дончева прогнозира, че ГЕРБ няма да спечели изборите, защото омразата към тях е непреодолима, но и БСП не може да спечели предстоящите парламентарни избори, защото "не отлепя" от т.нар. твърд електорат:

 

"Не е достатъчно да се дефинираш като ляв, когато това, което вършиш, не може да се свърже от хората с нищо ляво", обясни тя. Според нея голямата тежест, която дърпа БСП надолу, е участието ѝ в прехода. "Участието на БСП в определянето на назначените капиталисти, в раздаването на парите и в създаването на привидни правила, които прецакаха огромната част от обществото за сметка на малцина, които са били приближени на Политбюро, на Държавна сигурност и т.н. Това нещо влияе и на следващите поколения", коментира Дончева.

 

По думите ѝ класата, нивото и претенциите на Корнелия Нинова "нямат нищо общо с класата и нивото". Според нея зад фразата, че БСП не е лидерска партия Нинова прикрива страховете си от лидерите в партията. Тя беше категорична, че в БСП не зачитат личността и уточни, че го казва като човек, който е бил в социалистическата партия.

 

"Изравнили се ГЕРБ и БСП върху 13%... При събрана омраза, най-малкото тези хора ще искат да отстранят обекта на омразата си", коментира тя.

Според нея има “големи поразии от управлението на ГЕРБ върху държавата, администрацията ѝ, върху морала и психиката на хората, върху това, кого ще приемат за политик и на кого ще дадат правото да управлява“.

 

"Все в един момент ще има предел на грешките и хората ще трябва да разберат простото нещо, че в политиката визионерите са супер важни", посочи Дончева.
Лидерката на Движение 21 беше категорична, че тя няма да се кандидатира за депутат на следващите парламентарни избори.

 

"Аз ще работя за това да се създаде колкото се може по-голямо обединение на формации, които няма да робуват на лявото и дясното в този исторически момент, а ще се обединят, за да може политиката да се върне към база и правила, без които не може да съществува държавата. След Бойко Борисов държавата е в катастрофално положение. Няколко години трябва да се подредят нещата и тогава по естествен начин да форматираме нещата - лявото, дясното, центъра", посочи Дончева в предаването "Политически НЕкоректно".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6363 |24.10.2020 Йорданка Фандъкова: Може да затворим нощните заведения, а големите ученици да минат на дистанционно обучение . 29| 5965 |20.10.2020 Математикът на НОЩ: Може да стигнем до 5000 случая на COVID-19 дневно . 23| 5773 |19.10.2020 Икономист: Не можеш дългосрочно да раздаваш пари от държавния бюджет . 25| 5323 |19.10.2020 Румен Радев: Не можем да мислим само за тръби и асфалт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads