Реклама / Ads
5| 19057 |26.11.2022 НОВИНИ

Татяна Дончева: МВР се напълни с хора от подземния смят. В ДАНС се отглеждат костюмарки

.
Татяна Дончева
МВР го напълниха с хора от подземни свят и слуги. И да ти трябва по реални проблеми, ти не можеш да го ползваш. Това каза по БНТ адвокат Татяна Дончева.
 

Миналата година става дума какво се случва със службите за сигурност.  Когато смениха шефа на НСО и ДАНС, пак възникна спор. Кирил Петков - първата му работа бе да започне да сменя шефа на НСО само по негови причини. В ДАНС има пълно мълчание, от време на време се казва ,че ДАНС е написала доклад. Но  в такива смутни времена има нужда от  сериозни служби. Ние обаче  нямаме такива. 


Гонките на полицаите трябва да се преосмислят. Не е зле полицаите да си сверят часовниците със старите ръководители, които бяха по-интелигентни и с международен опит. Не ставаме за Шенген, но трябва да пазим границата с цената на живота на нашите полицаи. Министрите на МВР трябваше да седнат в Брюксел и като външния министър на Украйна, малко да поискат. Защо да нямаме шипове- ленти?!  Тук има какви ли не - сърби, поляци, украинци, турци. Не може от селски началник да направиш шеф на ДАНС. Той няма вестибуларен апарат за високата атмосфера. Там се отглеждат костюмарки, които освен да се правят на Джеймс бонд, друго не могат. Опорка е, че прокуратурата е била голям борец срещу наркотиците. Прекалено се е разпространила употребата на дрога. И това не е само свързано с шофиране. Налагането на по-високи санкции няма да реши проблема. Мои приятели-психиатри казват за драстично повишаване на пациенти, зависими от дрога. 


При тази синтетична дрога, науката не е запозната. Ние имаме проблем с дрогата и да видим както системата за разпространение на дрога, от която хората печеля. Да поставим по друг начин пътя на България по наркотичното трасе, защото имаше години, когато те ни плащаха в дрога. Къде отиваше тази дрога,  къде се продава това? Много сериозна кампания и контрол трябва. Цялото население е заразено с това. 


Относно идеята за създаване на нов ляв проект, тя уточни : БСП не може да участва в това ново образование. Ръководството е против. Процесът на промени в БСП не трябва да се поставя като условие за този ляв политически субект. Хората, които смятат, че трябва да се води борба за БСП до последния човек, нека да си я водят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3158 |24.11.2022 Татяна - момичето, което се цели към звездите вече е крачка по-близо от сбъдването на мечтата . 4| 3351 |17.11.2022 Да помогнем на Татяна, за да имаме българка в космоса! . 15| 33821 |05.11.2022 Дончева: Някои политици не стават, какво са работили преди да станат депутати Божанков, Зарков и Хр. Иванов . 2| 5942 |12.10.2022 Татяна Дончева: Набълбукали сме законодателството с антикорупционна тематика, която си противоречи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads